Το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας (ROKN) παρόπλισε την 28η Δεκεμβρίου το πλοίο Pyeongtaek (ATS-27), το τελευταίο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που μεταβιβάστηκε στο νοτιοκορεατικό Ναυτικό.

Το αρχικό USS Beaufort (ATS-2), ένα πλοίο πλοίο βοήθειας και διάσωσης κλάσης Edenton, εντάχθηκε στον στόλο των ΗΠΑ το 1972 και υπηρέτησε 24 χρόνια στην περιοχή της Ινδίας-Ασίας-Ειρηνικού πριν παροπλιστεί το 1996.

Ένα χρόνο αργότερα, το πλοίο μεταβιβάστηκε στο νοτιοκορεατικό Ναυτικό και εισήλθε σε υπηρεσία ως Pyeongtaek.

“Το Beaufort είχε μεγάλη κληρονομιά”, είπε ο Πλωτάρχης Χένρι Κιμ, αρχηγός των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορέα, “όμως η μεγαλύτερη κληρονομιά δεν είναι ότι το πλοίο την έκανε στο Ναυτικό των ΗΠΑ άλλα συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την Νότια Κορέα και έναν σύμμαχο των ΗΠΑ. Ήταν το τελευταίο πρώην αμερικάνικό πλοίο στον νοτιοκορεατικό Στόλο, οπότε ο σημερινός παροπλισμός είναι σημαντικός για τους νοτιοκορεάτες συμμάχους μας και εμάς”.

Το Beaufort συμμετείχε σε πολλαπλές επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης του 7ου Στόλου συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας του ως πλοίο υποστήριξης των ναρκαλιευτικών στην επιχείρηση “End Sweep” στο βόρειο Βιετνάμ.

Μετά τον παροπλισμό του την 8η Μαρτίου 1996, το Pyeongtaek εισήλθε στο πρόγραμμα βοήθειας ασφαλείας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και την 29η Αυγούστου 1996 το σκάφος πουλήθηκε στην Νότια Κορέα και επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία την 1η Απριλίου 1997 ως ROKS Peyongtaek.

“Η τελετή αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής”, είπε ο Κιμ. “Αυτό είναι το τελευταίο αμερικάνικο πλοίο που υπηρέτησε στο νοτιοκορεατικό Ναυτικό, τώρα κάθε πλοίο της Νοτίου Κορέας είναι κατασκευασμένο από την Νότια Κορέα. Αυτή είναι μια προφανής πηγή περηφάνιας, και καθώς τα δύο ναυτικά προοδεύουν και ενισχύονται, το ίδιο θα γίνει και για την συμμαχία μας”.

Κατά την 20ετή υπηρεσία του Pyeongtaek στο νοτιοκορεατικό Ναυτικό, το πλοίο συμμετείχε σε αρκετές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών αποκατάστασης πετρελαιοκηλίδας το 2008 και των προσπαθειών βοήθειας και διάσωσης που ακολούθησαν την επίθεση του 2010.

Μετά την τελετή, την οποία παρακολουθήσαν περισσότεροι από 200 νοτιοκορεάτες και αμερικάνοι καλεσμένοι συμπεριλαμβανομένου του Κιμ, τα πρώην μέλη του Pyeongtaek και ο δήμαρχος της Pyeongtaek Kyeong Kwang, το πλοίο θα παραδοθεί στην πόλη Pyeongtaek.

Απόδοση/Μετάφραση απο το http://navaltoday.com για την Προέλαση.

One Response

  1. ΜΗΤΣΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Εγώ στέκομαι μόνο στην δήλωση : τώρα κάθε πλοίο στο Νοτιοκορεατικό ναυτικό είναι κατασκευασμένο στην Κορέα , και κλαίω .

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: