Η Νότια Κορέα πρόκειται να αποκτήσει 8 ελικόπτερα ΜΗ-60R Seahawk

ΜΗ-60R Seahawk
Ζεύγος ελικοπτέρων ΜΗ-60R Seahawk πετά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό (Πηγή: mh-60)

H κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει ζητήσει την πιθανή πώληση οχτώ ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου MH-60R Seahawk, δεκαοχτώ κινητήρες Τ-700 GE 401 C (16 τοποθετημένων και 2 ως ανταλλακτικούς), εξοπλισμό επικοινωνιών, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, εξοπλισμό υποστήριξης, εγχειρίδια με τεχνικά στοιχειά, εκπαίδευση προσωπικού, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την διοικητική υποστήριξη.

Το εκτιμώμενο ποσό της σύμβασης υπολογίζεται σε 1 δις δολάρια ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), την 16η Μαΐου κοινοποίησε στο Κογκρέσο το αίτημα της Νότιας Κορέας για την αγορά οχτώ ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου MH-60R Seahawk.

Η απόκτηση των ελικοπτέρων MH-60R Seahawk θα βελτιώσει την ικανότητα την Νότιας Κορέας να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές απειλές από εχθρικά συστήματα επιφανείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.