Η νοτιοκορεατική διεύθυνση διαχείρισης αμυντικών προγραμμάτων (“DAPA”) σημείωσε πρόοδο στο πρόγραμμα εξέλιξης ενός συστήματος ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”) σε συνεργασία με την τοπική βιομηχανία.

Η “DAPA” γνωστοποίησε, με δελτίο τύπου, την 31η Μαΐου ότι το πρόγραμμα ραντάρ -που προορίζεται να υποστηρίξει το κορεατικό πειραματικό μαχητικό (KFX) αεροσκάφος- ολοκλήρωσε την διετή προκαταρκτική φάση σχεδιασμού και τώρα θα προχωρήσει στο στάδιο κρίσιμης σχεδίασης πριν την σχεδιαστική ανασκόπηση τον Μάιο του 2019.

Μετά την σχεδιαστική ανασκόπηση, η “DAPA” ευελπιστεί να κατασκευάζει ένα πιλοτικό πρωτότυπο μέσα στο 2020, το οποίο από το 2022 θα εγκατασταθεί στα πρώιμα πρωτότυπα του “KFX”. Μετά από αρκετά χρόνια δοκιμών, η “DAPA” σκοπεύει να ξεκινήσει την αρχική παραγωγή του αεροσκάφους και του ραντάρ “AESA” από τα μέσα του 2020.

Στο πλαίσιο σύμβασης αξίας ₩360 δισεκατομμυρίων γουάν νοτίου Κορέας ($334 εκατομμύρια) που ανατέθηκε στα μέσα του 2016, το πρόγραμμα ανάπτυξης “AESA” ειναι υπό τη διοίκηση της “Hanwha Systems”, η οποία συνεργάζεται με την υπηρεσία αμυντικής ανάπτυξης (“ADD”), μια θυγατρική της “DAPA”. Οι κορεατικές αεροδιαστημικές βιομηχανίες (“KAI”), ως ο κύριος υπεύθυνος εξέλιξης του “KFX”, εμπλέκονται επίσης στο πρόγραμμα.

Νωρίτερα η “KAI” είχε περιγράψει το στόχο της να κατασκευάσει περίπου 250 δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη “KFX” για να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη “F-4E Phantom” και “F-5E Tiger” της αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας (“RoKAF”) και, τελικά, τις πλατφόρμες “F-16 Fighting Falcon”. Η “KAI” αναμένει επίσης να εξάγει αρκετές εκατοντάδες μαχητικά “KFX”.

Jon Grevatt

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: