Η Ολλανδία αναβαθμίζει τα ραντάρ τεσσάρων φρεγατών κλάσης “De Zeven Provinciën”

Hr Ms De Zeven Provincien (F-802)
H φρεγάτα αεράμυνας και διοίκησης (LCF) Hr Ms De Zeven Provincien (F-802) του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας (Φωτογραφία: naval-technology)

Ο Οργανισμός Αμυντικού Υλικού της Ολλανδίας (Defensie Materieel Organisatie-DMO) έχει υπογράψει την τροποποίηση των τεσσάρων ραντάρ SMART-L με την εταιρεία Thales.

Τα ραντάρ είναι τοποθετημένα στις φρεγάτες αεράμυνας και διοίκησης κλάσης “De Zeven Provinciën” του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας (RNLN). Το νέο ραντάρ SMART-L θα τροποποιηθεί ώστε να εντοπίζει βαλλιστικούς πυραύλους.

Το SMART-L θα έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει και να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλές εχθρικές απειλές και την ίδια στιγμή να κάνει ακριβή υπολογισμό της τροχιάς κάθε βαλλιστικού πυραύλου, επίσης μπορεί να κάνει εκτίμηση του σημείου πρόσκρουσης, καθώς και το σημείο εκτόξευσης.

Το SMART-L και το αδερφό του σύστημα, το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας S-1850M χρησιμοποιούνται από τα πολεμικά ναυτικά των χωρών: Δανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας και Νότιας Κορέας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε το: thalesgroup.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.