Στο παρασκήνιο των άκαρπων προσπαθειών απόκτησης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων για το άρμα μάχης Altay και την επιδεινούμενη αβεβαιότητα των Δυτικών προμηθευτών (υπό το φως της τουρκικής πολιτικής ατμόσφαιρας), η Άγκυρα μπορεί να αναζητήσει βοήθεια από το Κίεβο, την είδηση μεταδίδει η ομάδα αναλύσεων και αμυντικών ειδήσεων Quwa.

Το C4Defence μετέδωσε οτι ο πρωθυπουργός Μπίναλι Γιλντιριμ και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Γκρόισμαν υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης (κατά τη διάρκεια της επίσημης επισκεψης του Γκρόισμαν την 14η Μαρτίου στην Άγκυρα) σχετικά με κινητήρες αρμάτων, συμφωνα με το Quwa.

Ο διευθυντής της ΟυκρΟμπορονΠρόμ, Ρομαν Ρομάνοφ, ειπε στο C4Defence οτι η Τουρκία ενδιαφέρεται για τους κινητήρες της Ουκρανίας, τονίζοντας οτι “το θέμα είχε τεχνικά προβλήματα”, όμως η διακυβερνητική συμφωνία ήταν ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο πετρελαιοκινητήρας 6TD-3 των 1500 ίππων του Γραφείου Σχεδιασμού Κατασκευής Μηχανών Χάρκοβο Μοροζοβ (KMDB), ο οποίος αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2016, αναφέρεται ως μία πιθανή επιλογή για το Altay.

Στις αρχές Μαρτίου, το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) ακύρωσε την σύμβαση για την προμήθεια κινητήρα με την Tumosan, η οποία αρχικά είχε αναλάβει τη σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή ενός εγχώριου κινητήρα για το άρμα μάχης Altay. Αρχικά η Tumosan είχε υπογράψει, το 2015, συμφωνία με την AVL List GmbH προς υποστήριξη του προγράμματος, όμως τα τελευταία ρυθμιστικά θέματα -που απαιτούσαν άδειες που μπορεί να επηρεαστούν από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις της Τουρκίας- στην Αυστρία απαίτησαν την απομάκρυνση της Tumosan από την συμφωνία. Ωστόσο, η Tumosan δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εναλλακτική βοήθεια.

Η ΟυκρΟμπορονΠρόμ, ο κρατικός βιομηχανικός σύνδεσμος που εκπροσωπεί τους αμυντικούς κατασκευαστές της χώρας, αναγνώρισε την Τουρκία ως μια μεγάλη μελλοντική αγορά. Τον Φεβρουάριο, η ΟυκρΟμπορονΠρόμ άνοιξε γραφείο στην Τουρκία και επιδίωξε τη συνεργασία με τον τουρκικό αμυντικό γίγαντα Aselsan.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο 6TD-3 μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον από την Τουρκία και το Πακιστάν για το Altay και το al Khalid 2 αντιστοίχως, οι κινητήρες θα βοηθήσουν σαφώς την Ουκρανία να διατηρήσει μια καρποφόρα θέση στην παγκόσμια αμυντική αγορά.

Απόδοση/μετάφραση από το www.unian.info για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: