Ο ουκρανός κατασκευαστής “Arey Engineering Group” ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έκλεψε τα προσχέδια του νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης μεσαίου βάρους με υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Σύμφωνα με την “Arey Engineering Group”, το νέο υποσχόμενο ρωσικό υβριδικό ερπυστριοφόρο όχημα μάχης που αναπτύσσεται από την «Nii stali» JSC (επίσης γνωστή και ως ινστιτούτο προστασίας «Nii stali») ειναι ένα αντίγραφο του ουκρανικού οχήματος με υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με την ονομασία “Rysak”.

Την 9η Φεβρουαρίου 2018, η“Arey Engineering Group” ανακοίνωσε ότι ο η κατασκευαστική μελέτη και οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου ερπυστριοφόρου οχήματος “Rysak” με υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης βρίσκονται στη Ρωσία και πάνω σε αυτές άρχισε η ανάπτυξη του νέου ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος μάχης μεσαίου βάρους.

Το ουκρανικό

Το ουκρανικό “Rysak”

Οι εκπρόσωποι της “Arey Engineering Group” κατηγορούν ουκρανούς διεφθαρμένους αξιωματούχους μαζί με ρώσους ειδικούς πράκτορες για την κλοπή των προσχεδίων του νέου οχήματος με υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Όσο για το ρωσικό υποσχόμενο υβριδικό ερπυστριοφόρο όχημα μάχης, ειναι μια σχεδιαστική έννοια ενός οχήματος παντός εδάφους που ειναι εφοδιασμένο με ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης παρόμοιο με το ουκρανικό “Rysak”. Το ρωσικό σχέδιο επαναλαμβάνει το ουκρανικό όχημα σε όλα τα συστήματα. Θα χρησιμοποιεί επίσης δύο μικρούς στρόβιλους και ηλεκτρομηχανική μετάδοση κίνησης.

Οι εκπρόσωποι της «Nii stali» JSC, αντέκρουσαν τις κατηγορίες που έκανε ο ουκρανικός “Arey Engineering Group”. Ανακοίνωσαν ότι το έργο του νέου ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος μάχης μεσαίου βάρους με υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης άρχισε νωρίτερα από οταν δημιουργήθηκε από τον ουκρανικό όμιλο μηχανικής, οι εκπρόσωποι της «Nii stali» αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω.

Πάνω η ουκρανική σχεδίαση και κάτω η ρωσική πρόταση.

Απόδοση/Μετάδοση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

One Response

  1. KN

    Χαχαχαχα έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι Ουκρανοί. Τα δικά τους «νέα» οπλικά συστήματα που δεν ειναι τίποτα άλλο απο σοβιετικά οπλικά συστήματα ελαφρώς εκσυγχρονισμένα τις περισσότερες φορές, με σχέδια που έγιναν απο εταιρίες που βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία δεν τους πείραξαν ; Τέλος πάντων, άσε τους να γαυγίζουν όσο οι υπόλοιποι απλά γελάνε…

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: