Το ραντάρ AN/TPQ-49. (espreso.tv)

Ο ουκρανικός κρατικός εμπορικός οίκος Ukroboronprom υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία Defense Technology Inc των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) για την προμήθεια των ραντάρ εντοπισμού όπλων καμπύλης τροχιάς για το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax δημοσιοποίησε την 18η Δεκεμβρίου πως η υπηρεσία τύπου του Ukroboronprom ανακοίνωσε πως η σύμβαση για την προμήθεια των εν λόγω ραντάρ υπογράφηκε από την Ukrinmash (τμήμα του Ukroboronprom).

Τα ραντάρ εντοπισμού βλημάτων καμπύλης τροχίας AN/TPQ-49 πρόκειται να έχει αποτελεσματική δράση εναντίον του εχθρικού πυροβολικού. Αυτές οι συσκευές έχουν τη δυνατότητα άμεσου προσδιορισμού της τοποθεσίας από την οποία εκτελείται η βολή, πυραυλικού ή πυροβολικού συστημάτων. Το βεληνεκές του κυμαίνεται από 50 μέτρα έως 10 χιλιόμετρα. Η ακρίβεια προσδιορισμού των συντεταγμένων του εχθρού είναι έως 75 μέτρα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Σύγχρονα ραντάρ AN/TPQ-49 είναι σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο,» ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του κρατικού εμπορικού οίκου.

Το ραντάρ αντιμετώπισης πυρών πυροβολικού AN/TPQ-49 παρέχει συνεχόμενη επιτήρηση 360 μοιρών και τρισδιάστατη τοποθεσία πύραυλων, πυροβολικού και όλμων (RAM) με τη χρήση μιας μη-περιστρεφόμενης, ηλεκτρονικά καθοδηγούμενού δέκτη. Η πλήρης κάλυψη αζιμούθιου επιτρέπει την ταυτόχρονη ανίχνευση και στοχοποίηση πολλαπλών βολών που εκδηλώθηκαν από διαφορετικές τοποθεσίες εντός μίας επιτηρούμενης περιοχής έκτασης 316 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ώστε να ανιχνεύει λιγότερες από 360 μοίρες, παρέχοντας εστιασμένη κάλυψη τομέα πιο τακτικά στοιχεία ενημέρωσης.

Αφότου ανιχνεύσει μία απειλή RAM, το ραντάρ αποστέλλει ένα έγκαιρο προειδοποιητικό σήμα που υποδεικνύει την ύπαρξη εισερχόμενου βλήματος. Μετ α την συλλογή επαρκών δεδομένων που να επιτρέπουν το ορθό σημείο προέλευσης, η τοποθεσία του όπλου δηλώνεται πίσω σε ένα ολοκληρωμένο σταθμό διοίκησης και ελέγχου ή σε ένα αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς για την εκδήλωση πυρών αναχαίτισης.

Τα συστήματα αναμένονται να παραδοθούν στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας το 2015.

Απόδοση απο το interfax.com.ua για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: