Η Πολωνία πρόκειται να αναβαθμίσει 14 επιπλέον άρματα μάχης “Leopard 2A4” στο πρότυπο “Leopard 2PL”, όπως επιβεβαίωσε στο “Jane’s” την 30η Ιουλίου η εταιρεία “PGZ”. Η επιθεώρηση οπλισμού (“AI”) της Πολωνίας υπέγραψε, την 20η Ιουλίου, σύμβαση αξίας 300 εκατομμυρίων ($82 εκατ.) με την εταιρεία “PGZ Zakłady Mechaniczne Bumar-Łabędy”. Τα δημοσιεύματα σχετικά με την συμφωνία εμφανίστηκαν στον πολωνικό τύπο την 26-28 Ιουλίου.

Τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης προγραμματίστηκαν να παραληφθούν το 2021. Η αρχική συμφωνία για την αναβάθμιση 128 “Leopard 2A4” υπογράφηκε την 28η Δεκεμβρίου 2015 και περιελάμβανε την προαίρεση για 14 άρματα μάχης, η οποία ενεργοποιήθηκε από την “AI”, αυξάνοντας την συνολική τιμή περίπου στα 2,7 δισεκατομμύρια.

Επιπρόσθετα με την αύξηση του αριθμού των αρμάτων που να αναβαθμιστούν, το “Jane’s” αναφέρει οτι το πακέτο αναβάθμισης θα αλλάξει ώστε να παρέχει στα άρματα μάχης νέες ικανότητες.

Ο εκσυγχρονισμός θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση της θωράκισης του πύργου στο επίπεδο, τουλάχιστον, της έκδοσης Leopard 2A5, ενώ δε θα ξεπερνά το συνολικό βάρος των 60 τόνων για το Leopard 2PL. Θα περιλαμβάνει την μερική αντικατάσταση των προστατευτικών πλακών της θωράκισης του πύργους, και την προσθήκη επιπλέον θωράκισης που αναπτύχθηκε από την IBD. Πρόκειται, επίσης, να τοποθετηθεί επένδυση αντιθραυσματικής προστασίας στο διαμέρισμά του πληρώματος στον πύργο (διαμέρισμά μάχης), ενώ η εσωτερική αποθήκευση και οι δυνατότητες μεταφοράς πυρομαχικών θα διευρυνθούν.

Η αναβάθμιση θα βρει τα άρματα να διατηρούν το υπάρχον πυροβόλο “L44” των 120 χιλιοστών (αντί της αντικατάστασης του με το μακρύτερο πυροβόλο “L55”), αν και το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) πρόκειται να εκσυγχρονιστεί για να ‘ναι συμβατό με τους νεότερους τύπους βλημάτων, του “DM11” και του διατρητικού “DM63”.

Μια ακόμη πιο ουσιώδης αναβάθμιση θα προέλθει με την μορφή των νέων σκοπευτικών περισκοπίων πυροβολητή και αρχηγού όπου θα ενσωματωθεί το νέο πολωνικό θερμικό σκοπευτικό σύστημα “KLW1” της “PCO”, ενώ το σύστημα σταθεροποίησης πύργου και πυροβόλου θα αλλαχθεί από υδραυλικό σε ηλεκτρικό.

Krzysztof Kuska

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: