Η Πολωνία προμηθεύεται 77 αντιαεροπορικά συστήματα V-SHORAD Poprad

Το Πολωνικό αυτοκινούμενο V-SHORAD “Poprad” στην MSPO 2008. (wikipedia.org)

Η διεύθυνση εξοπλισμών του Πολωνικού υπουργείου Άμυνας προσκάλεσε την βιομηχανία PIT-RADWAR να συμμετέχει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων πολύ μικρού βεληνεκούς (V-SHORAD) Poprad, είπε την 26 Αυγούστου ο εκπρόσωπος τύπου του πολωνικού υπουργείο Άμυνας, Συνταγματάρχης Jacek Sonta.

Η σύμβαση θα υπογραφεί αυτό το έτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξοπλισμού, 77 συστήματα Poprad πρόκειται να αποκτηθούν, δήλωσε ο Sonta. Η δοκιμαστική παρτίδα περιλαμβάνει δύο συστήματα αυτού του τύπου.

Η πρόσκληση αναφέρεται στις συνομιλίες που σχετίζονται σε μια κλειστή διαδικασία ανάθεσης. Το σύστημα Poprad διαθέτει τέσσερις πολύ μικρού βεληνεκούς πυραύλους Grom (Piorun στο μέλλον), που διαθέτουν ήλεκτρο-οπτικό σύστημα για τον εντοπισμό και παρακολούθηση των εναερίων στόχων.

Το σύστημα είναι ενσωματωμένο σε ένα 4Χ4 όχημα Zubr-P που αναπτύσσεται από την βιομηχανία AMZ Kutno. Το Poprad έχει την ικανότητα εμπλοκής εναέριων στόχων σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και βράδυ, σε απόσταση 5,5 χλμ και υψόμετρο έως 3,5 χλμ. Έχει σχεδιαστεί ως ένα στοιχείο του ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας, και η σουίτα του Poprad περιλαμβάνει επίσης το δικό της σύστημα αναγνώρισης φίλιων αεροσκαφών (IFF).

Απόδοση από το Defence24.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.