Οι «Tekever», «Elbit Systems», «AeroVironment», η ελληνική «Altus» και η «SURVEY Copter» της «Airbus’» διαγωνιζονται για να παρέχουν στον στρατό της Πορτογαλίας την πρώτη ικανότητα, πληροφοριών, επιτήρησης, πρόσκτησης στόχου και αναγνώρισης («ISTAR») που θα βασίζεται σε μικρά ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα («UAV»).

Η προμήθεια, που θα διαρκέσει μέχρι το 2021, κοστολογείται ως €6 εκατομμύρια και υλοποιείται υπό την υπηρεσία υποστήριξης και προμηθειών του «NATO» («NSPA») δια μέσω συμφωνίας με την Πορτογαλία. Το αίτημα για προτάσεις («RfP») εκδόθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε την 28η Φεβρουαρίου 2018. Επί του παρόντος οι προσφορές βρίσκονται στην φάση της ανάλυσης, και η σύμβαση και οι αρχικές παραδόσεις αναμένονται φέτος, δήλωσε ο στρατός της Πορτογαλίας στο “Janes”. Η «NSPA» αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις προσφορές των διαγωνιζόμενων.

Δώδεκα συστήματα, για συνολικά τριάντα έξι (36) αεροπλάνα, πρόκειται να εξοπλίσουν τέσσερα τμήματα μιας υπομονάδας συστημάτων επιτήρησης εντός τάγματος “ISTAR” ενός συντάγματος ιππικού. Ο σκοπός είναι η συλλογή πληροφοριών προς υποστήριξη των μονάδων επιπέδου τάγματος.

Κάθε σύστημα περιλαμβάνει τρία ανεπάνδρωτα σταθερής πτέρυγας εκτοξευόμενα δια χειρός “UAV”. Τα “UAV” πρόκειται να έχουν εναλλάξιμο ήλεκτρο-οπτικό/υπέρυθρο («EO/IR») φορτίο με άρθρωση καρδανικού αναρτήρα τριών αξόνων (ένας έγχρωμος αισθητήρας «EO» και ένας μη-ψυχόμενος «IR» αισθητήρας μεγάλου μήκους κύματος), ένας σταθμός επίγειου ελέγχου με οθόνη επιχειρήσεων ημέρα/νύχτα, πληκτρολόγιο, αποθήκευση εφεδρικών δεδομένων, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, και οθόνη για βίντεο σε σχεδόν πραγματικό χρόνο (near-real-time) και μεταδεδομένα για διανομή και φορτίο «EO/IR» για εκπαίδευση. Πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν πλοήγηση «GPS» ή «Galileo», και μια κρυπτογραφημένη ζεύξη δεδομένων για την παροχή βίντεο και τηλεμετρίας μέσω μιας κατευθυντικής κεραίας.

Η Πορτογαλία ζητεί επίσης άδειες λογισμικού, ανταλλακτικά για τριακόσιες (300) εκτοξευτές, δεκαοχτώ (18) τερματικά βίντεο και δεδομένων που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εξωτερική ενέργεια για τουλάχιστον εκατόν ογδόντα (180) λεπτά, και άλλες υποστηρικτικές λειτουργίες.

Οι προϋποθέσεις απαιτούν ανώτατο μέγιστό βάρος απογείωσης μεταξύ δύο με δεκαπέντε κιλών, ένα αεροσκάφος παραγωγής και συντήρησης, περιοχή προσγείωσης με ανώτατο εμβαδόν 10Χ10 μέτρων, λειτουργία όχι άνω των δύο ατόμων, ταυτόχρονη πτήση δύο αεροσκαφών, ταχύτητα πλεύσης 25-32 κόμβων, ελάχιστη αυτονομία ενενήντα λεπτών και τριάντα λεπτά πτήση πάνω από έναν στόχο με μέγιστο βεληνεκές σε οπτικό πεδίο δέκα χιλιομέτρων.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: