Η πρόταση της «BAE Systems» για την κατασκευή του οχήματος «MPF» των ΗΠΑ

Η εταιρεία “BAE Systems” υπέβαλε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) την πρόταση της για την κατασκευή και δοκιμή του οχήματος της «Κινητής Προστατευόμενης Ισχύος Πυρός» (“MPF”) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες μάχης ταξιαρχιών πεζικού (“IBCT”). Το “MPF” είναι ένα νέο όχημα μάχης που απαιτείται από τον στρατό για να εξοπλίσει τις “IBCT” με μια προστατευόμενη πλατφόρμα ικανή να παρέχει συντριπτικά πυρά ακριβείας σε συνδυασμό με την ικανότητα ταχείας κίνησης σε μια ποικιλία εδαφικών συνθηκών.

«Το δικό μας όχημα “MPF” είναι το αποτέλεσμα ερευνών και ανάπτυξης περισσότερων από τριάντα ετών για την κατασκευή ενός ταχέως αναπτυσσόμενου, ελαφρού οχήματος μάχης σχεδιασμένο ειδικά για να υποστηρίζει το ελαφρύ πεζικό», δήλωσε ο Τζιμ Μίλερ, ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο κλάδο Οχημάτων Μάχης της “BAE Systems”. «Η προσφορά μας ενσωματώνει τις πιο σημαντικές τεχνολογίες σε έναν μη αναπτυξιακό σχεδιασμό βασισμένο στην εξέλιξη, τις δοκιμές και την γνώση που αποκτήθηκε από το χαρτοφυλάκιο των δικών μας προγραμμάτων οχημάτων μάχης».

Η “BAE Systems” ενισχύει μια προηγουμένη επένδυση του στρατού των ΗΠΑ -και έκανε βελτιώσεις πάνω της- του τεθωρακισμένου συστήματος πυροβόλου “M8” (“AGS”)  -όπως επίσης και άλλα προηγούμενα προγράμματα- σε ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα “MPF”. Προσθέτοντας σύγχρονες τεχνολογίες, η “BAE Systems” ανέπτυξε μια λύση χαμηλού ρίσκου που διαθέτει ώριμη σχεδίαση και την τελευταία λέξη στην καινοτομία. Παρέχει ένα μεγάλης επιβίωσης, φονικό, κινητό και μεταφερόμενο σύστημα οχήματος στις “ICBT”.

«Η λύση μας είναι κατασκευασμένη γύρω από τις ανάγκες των “ICBT” και το περιβάλλον των εξελισσόμενων απειλών του αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Μίλερ. «Το όχημα αναπτύσσεται στο πεδίο μάχης όπως ο υπόλοιπος εξοπλισμός των “ICBT” και υποστηρίζεται και συντηρείται με τα μέσα που είναι ήδη οργανικά στις “ICBT”. Οι επιχειρήσεις του πεζικού μας στο ανώμαλο έδαφος, τις αστικές περιοχές και τις απομονωμένες περιοχές, οπότε ένα μικρότερο, χαμηλού βάρους όχημα που ήδη παρέχει ανώτερη ισχύ πυρός και φονικότητα είναι σημαντικό για την σχεδίαση της προσφορά μας για το “MPF”.

Η “BAE Systems” ανέπτυξε και κατασκεύασε ένα όχημα που επι του παρόντος διενεργεί εσωτερικές δοκιμές. Η εταιρεία θα καταθέσει το όχημα στον στρατό των ΗΠΑ την 2α Απριλίου ώστε να υποβληθεί σε επιπρόσθετες δοκιμές της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης προσφορών.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.