Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την 12η Νοεμβρίου ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall βρίσκεται κοντά στην σύναψη μιας συμφωνίας με την ρουμανική κυβέρνηση για την κοινή ανάπτυξη και προμήθεια του νέου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) 8Χ8 Agilis.

Σύμφωνα με το hotnews.ro, η Rheinmetall αναμένει να συνάψει συμφωνία με το ρουμάνικο υπουργείο Οικονομικών για την χρηματοδότηση της φάσης ανάπτυξης του νέου ΤΟΜΠ 8Χ8 Agilis το οποίο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αυτοκινητοβιομηχανίας στην Moreni.

Η εταιρεία “Συστήματα Στρατιωτικών Οχημάτων Ρουμανίας” θα κατασκευάσει, πωλεί και συντηρεί το τεθωρακισμένο όχημα 8X8 Agilis, το οποίο θα παράγεται από μια κοινοπραξία με το εργοστάσιο στην Moreni.

Μήκος: 8,02 μέτρα.
Πλάτος: 2,99 μ.
Εδαφική συνοχή: 0,43 μ.
Κινητήρας: 612HP, Liebherr R6.
Καύσιμο πετρέλαιο: F-34/63/JP-8.
Κιβώτιο ταχυτήτων: Automatic ZF.
Ταχύτητα: 100+ χιλιόμετρα ανά ώρα.
Αυτονομία: 800+ χλμ.
Μέγιστη μετωπική κλίση: 60%
Μέγιστη πλευρική κλίση: 30%.

Η Rheinmetall θα κατασκευάσει 400 νέα ΤΟΜΠ στο εργοστάσιο Moreni, με χρονοδιάγραμμα παράδοσης το 2020, την ίδια στιγμή η Rheinmetall θα προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης από τις ρουμανικές εγκαταστάσεις έως το 2055.

Το μελλοντικό ΤΟΜΠ 8Χ8 Agilis είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα ανώτερης κινητικότητας, το οποίο θα διατεθεί στον ρουμανικό Στρατό και σε άλλους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Η γερμανική εταιρεία θέλει, επίσης, να κατασκευάζει στο εργοστάσιο Moreni, στην Ρουμανία, στρατιωτικά φορτηγά και άλλα προϊόντα για τους διεθνείς πελάτες της, καθώς και το 30 χιλ. πυροβόλο που πρόκειται να τοποθετηθεί στο ΤΟΜΠ Agilis.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: