Το υπουργείο άμυνας της Ρουμανία βρίσκεται κοντά στην απόφαση για την προμήθεια των νέων κορβετών πολλαπλών ρόλων μετά τη λήψη των τελικών προσφορών στις αρχές Οκτωβρίου από την Ολλανδική Damen Schelde Naval Shipbuilding, την Ιταλική Fincantieri και την Γαλλική Naval Group.

Το πρόγραμμα αξίας ύψους €1,6 δισεκατομμυρίων (£1,85 δισ.) καλύπτει την αγορά τεσσάρων κορβετών, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μάχης των δύο πρώην αγγλικών φρεγατών Type 22, Regina Maria και Regele Ferdinand, του Ρουμανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η επιλογή της πηγής έχει προγραμματιστεί για την 26η Οκτωβρίου, αν και πηγές από την βιομηχανία υπαινίσσονται ότι η επιλογή μπορεί να μετατοπιστεί κατά πολλές εβδομάδες.

Οι απαιτήσεις της Ρουμανίας ζητούν για ένα πλοίο πολλαπλού ρόλου κλάσης 2500 τόνων με ικανότητες στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, αντιαεροπορικές επιχειρήσεις, αντιπλοίκες επιχειρήσεις, ηλεκτρονικό πόλεμο, ναυτικά πυρά υποστηρίξεως και έρευνα και διάσωση. Η σχεδίαση πρέπει να παρέχει αεροπορικές εγκαταστάσεις ικανές να δεχθούν ενα ελικόπτερο 10 τόνων IAR 330 Puma και ένα ναυτικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα.

Σύμφωνα με τους ρουμανικούς όρους για τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας, και οι τρεις διεκδικητές προτείνουν την κατασκευή και την εν συνεχεία υποστήριξη σε συνδυασμό με τις θυγατρικές ή συνεταιρικές εταιρίες που έχουν έδρα στην χώρα. Η Ρουμανία ζήτησε η πρώτη κορβέτα να παραδοθεί μέσα σε τρία χρόνια, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται σε εφτά χρόνια.

Η Damen Schelde Naval Shipbuilding προσφέρει μια έκδοση του σχεδίου SIGMA 10514 με το θυγατρικό ναυπηγείο Damen Shipyards Galati. Για να ανταποκριθεί στις ρουμανικές απαιτήσεις, η Damen έχει καθορίσει τον εξοπλισμό αισθητήρων/σύστημα διαχείρισης μάχης (CMS) της Thales Netherland, το σύστημα πυραύλων Evolved SeaSparrow και τους αντιπλοϊκους πυραυλους Boeing Harpoon Block II. Η σουίτα ανθυποβρυχιακού πολέμου θα χορηγηθεί απο την General Dynamics Mission Systems-Canada.

Η Fincantieri, στην οποία ανήκουν τα ναυπηγεία Vard Braila και Tulcea στην Ρουμανία, προσφέρει μια προσαρμοσμένη έκδοση της κορβέτας Abu Dhadi που νωρίτερα κατασκευάστηκε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι πιθανό το Vard Braila να ειναι το επίκεντρο των κατασκευών και την εν συνέχειας υποστήριξης αν επιλεχθεί η Fincantieri.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: