Η Ρουμανία προσανατολίζεται προς την προμήθεια ελικοπτέρων “Venom” και “Viper”

Πρόσφατα η Ρουμανία έκανε ένα βήμα μπροστά στα σχέδια της να προμηθευτεί τα ελικόπτερα “Bell UH-1Y Venom” και “AH-1Z Viper” για τα οποία νωρίτερα είχε εκδώσει αίτημα (“LoR”).

Μιλώντας την 17η Ιουλίου στο “Jane’s”, ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της “Bell” Τζόελ Μπέστ, δήλωσε ότι τα πρώτα βιομηχανικά εξαρτήματα της συμφωνίας για 21 ελικόπτερα γενικής χρήσης “Venon” και 24 επιθετικά ελικόπτερα “Viper” έχουν κατασκευάστει, και ότι το πρόγραμμα κινείται μπροστά.

«Εργαζόμαστε μαζί με το υπουργείο άμυνας (‘Υπ.Αμ.’) και τη βιομηχανία και έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη φάση της μελέτης μετάβασης για τον ελέγχο στην χώρα και την μεταφορά τεχνολογίας», δήλωσε ο Μπέστ κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης “Farnborough”. «Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες “MRO” (συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή) για την Ρουμανία, και σίγουρα την βλέπουμε ως μια μακροχρόνια συνεργασία». Στο πλαίσιο της προσφοράς της στην Ρουμανία, η “Bell” υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (“MOU”) με τον όμιλο “IAR-Ghimbav Brasov Group” για την υποστήριξή των “Venom” και “Viper”.

Η Ρουμανία έχει την απαίτηση να αντικαταστήσει 37 εγχώριας παραγωγής τακτικά ελικόπτερα “IAR-330 Puma”, απο τα οποία τα 20 είναι η πολλαπλού ρόλου έκδοση “SOCAT” που τροποποιήθηκε για να μεταφέρει ένα πολυβόλο 20 χιλιοστών και τους αντιαρματικούς πυραύλους “Spike”. Ο Μπέστ δήλωσε στο “Jane’s” οτι στην επιλογή των πλατφορμών “Venom” και “Viper” η Ρουμανία ακολουθεί το μοντέλο επιχειρήσεων του σώματος πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), βάσει του οποίου μικρά πακέτα ελικοπτέρων μπορούν να υποστηριχθούν εύκολα στο πεδίο.

«Υπάρχει 85% ομοιότητα ανάμεσα στο “Viper” και το “Venom”, το οποίο σημαίνει ότι ένας μηχανικός του ενός μπορεί εύκολα να εργαστεί στο άλλο. Αυτό ισχύει επίσης και στους πιλότους- μπορούν να μεταβούν απο το ένα στο άλλο», δήλωσε ο Μπεστ. «Η Ρουμανία κατανοεί ότι με τον ενδεχόμενο εχθρό (Ρωσία) της, δεν μπορεί έχει όλα τα ελικόπτερα της σταθμευμένα σε μεγάλες βάσεις – πρέπει να αναπτύσσει στα έμπροσθεν».

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.