Η Ρωσία έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα “Typhoon-K” για δοκιμές στην Συρία

Το νέο ρωσικό τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) “K-53949” εντοπίστηκε στην Συρία, μια φωτογραφία του νέου οχήματος δημοσιεύθηκε από τον Ντμίτρι Πεϊμένοφ στον ιστότοπο “lostarmour.info”.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη σύγκρουση στην Συρία ως έδαφος τελικών δοκιμών των ρωσικών στρατευμάτων, εξοπλισμών και πολεμικών τακτικών. Το νέο ΤΟΜΠ “Κ-53949” που αναπτύχθηκε από την Ρεμντιζελ δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Russia_Syria_Typhoon-K
Όχημα “K-53949” στην Συρία.

Το “K-53949”, γνωστό και ως “Typhoon-K”, είναι ένα τετρακίνητο (4Χ4) ανθεκτικό στις νάρκες τεθωρακισμένα όχημα σχεδιασμένο για την ασφαλή μεταφορά στρατιωτών και στρατιωτικών φορτίων σε περιοχές μολυσμένες με νάρκες. Το όχημα ειναι ένα τεθωρακισμένο όχημα ειδικού σκοπού ανθεκτικό στις νάρκες με βάρος μάχης δεκαπέντε (15) τόνους. Το όχημα περιλαμβάνει δύο μελή ως πλήρωμα και οχτώ πλήρως εξοπλισμένους επιβιβασμένους στρατιώτες. Ο τριακοσίων πενήντα (350) ίππων κινητήρας του αναπτύσσει την ανωτάτη ταχύτητα επί δρόμου των εκατόν πέντε (105) χιλιομέτρων ανά ώρα. Το σκάφος του διαθέτει τέσσερις πλευρικές θύρες και μια οπίσθια θύρα.

Το όχημα προστατεύει τους επιβιβασμένους στρατιώτες από πυρομαχικά διαμετρήματος 14,5 χιλιοστών. Μπορεί να αντέξει την επίδραση της έκρηξης όχτων κιλών “TNT” (Τρινιτροτολουόλιο) κάτω από το πάτωμα και δέκα κιλών “TNT” κάτω από τους τροχούς. Το όχημα παρέχει προστασία επιπέδου τρία της συμφωνίας τυποποίησης (“STANAG”) 4569 εναντίον ναρκών κατά προσωπικού και αρμάτων μάχης, όπως επίσης και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (“IED”).

Επιπλέον στη βασική έκδοση, έχει σχεδιαστεί ένα πρωτότυπο έκδοσης θωρακισμένους ασθενοφόρου για την μεταφορά τραυματιών απο το πεδίο μάχης. Η νέα έκδοση ασθενοφόρου του “Typhoon-K” χρησιμοποιεί το ίδιο αμάξωμα με το ΤΟΜΠ “K-53949”.

Russia_Typhoon-K_53949
©BMPD | Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού “K-53949”

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.