Οι επισκέπτες της αμυντικής έκθεσης ARMY-2017 που έλαβε χώρα στα προάστια της Μόσχας είχαν την ευκαιρία να δουν την πρώτη λεπτομερή εικόνα του Bumerang, του νέου ρωσικού αμφίβιου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ). Αμυντικοί αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες μίλησαν στην εφημερίδα Ιζβέστια σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου οχήματος και πως αναμένουν να ενσωματωθεί στους Πεζοναύτες της Ρωσίας.

Αυτή την εβδομάδα, οι υποστηρικτές του τρίτου αμυντικού φόρουμ αμυντικής τεχνολογίας είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν τελικά το Bumarang από κοντά και εν δράσει. Νωρίτερα είχε παρατηρηθεί μόνο από απόσταση κατά τις στρατιωτικές παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία, η αμυντική έκθεση έδειξε το νέο ΤΟΜΠ να εκτελεί μια δυναμική παρουσίαση, επιδεικνύοντας τις μαχητικές ικανότητες αλλά και την ευελιξία του.

Το Bumerang μπορεί να πλεύσει ανεξάρτητο σε δεκάδες χιλιόμετρα και να προσβάλλει επίγειους στόχους μέσα από το νερό χρησιμοποιώντας τα συμπληρωματικά όπλα του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις τακτικές και τεχνικές απαιτήσεις που ζητήθηκαν από το Ρωσικό Ναυτικό το Bumerang πρέπει να είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταίας κατασκευής αερόστρωμνα υψηλής ταχύτητας και αποβατικά πλοία της Ρωσίας.

Οι αμυντικοί ειδικοί προσδοκούν το Bumerang να γίνει μια ενιαία πλατφόρμα ικανή να ολοκληρώνει ένα μεγάλο φάσμα στρατιωτικών αποστολών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο δόγμα των οχημάτων αρθρωτής σχεδίασης των ρωσικών κατασκευαστών τεθωρακισμένων οχημάτων, που σχεδιάζουν με την προοπτική της δια-συμβατότητας, διαλειτουργικότητας και ευρείας διαμόρφωσης. Στο Ναυτικό, οι αποστολές του Bumerang θα περιλαμβάνουν αποβάσεις πεζοναυτών, πυρά υποστηρίξεως και εμπλοκές χερσαίων στόχων.

Μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, ο ναύαρχος Βλαντιμίρ Κορόλεφ, αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού, επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι ανάπτυξης παρουσίασαν τις τεχνικές απαιτήσεις για το Bumerang που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τους Πεζοναύτες. Το Ναυτικό αναμένει ότι το μηχάνημα θα μπορεί να διέλθει δίχως βοήθεια όχι μόνο μικρά υδάτινα κωλύματα άλλα και να έχει την ικανότητα εφόδου και απόβασης πέραν του ορίζοντα (π.χ. την ικανότητα να πλεύσει έως 60 χιλιόμετρα προς της ακτή). Επιπλέον. Το Bumerang πρέπει να μπορεί να αναπτύσσεται στο εσωτερικό των αποβατικών αερόστρωμνων του Ναυτικού στόλου της Ρωσίας.

Στις λειτουργίες απόβασης από πλοία και πλεύσης, το Bumerang πρέπει να μπορεί να βάλλει χρησιμοποιώντας όλα τα ενσωματωμένα οπλικά συστήματα του εναντίον των επάκτιων στόχων.
“Μια αμφίβια έκδοση του ΤΟΜΠ Bumerang είναι υπό δοκιμή”, δήλωσε στην Ιζβέστια ο γενικός διευθυντής της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Εταιρίας, Αλεκσαντερ Κρασοβίτσκι, ο υπεύθυνος εξέλιξης του οχήματος, κατά το περιθώριο της ARMY-2017. “Η ακριβής μορφή του οχήματος βρίσκεται στην φάση της οριστικοποίησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες του”, πρόσθεσε ο Κρασοβίτσκι.

Επι του παρόντος, οι Πεζοναύτες της Ρωσίας είναι εφοδιασμένοι με το BTR-82A, την τελευταία έκδοση του ΤΟΜΠ BTR-80, και με το αμφίβιο αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού 2S31 Vena των 120 χιλ.

Ο Βαντίμ Κοζυουλιν, στρατιωτικός αναλυτής και καθηγητής στην Ακαδημία Αμυντικών Επιστημών, επεσήμανε ότι τα σχέδια του Ναυτικού περιλαμβάνουν επίσης την κατασκευή της σειράς μεγάλων πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων Lavina. Τα εν λόγω πλοία θα μπορούν να μεταφέρουν έως 60 τεθωρακισμένα οχήματα στην ακτή, είτε να τα ρίξουν έξω μέσω του καταπέλτη, με την βοήθεια των μικρότερων ταχέων ακάτων. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, είναι λογικό ότι το Bumerang θα είναι πλήρως συμβατό με τα Lavina.

Τελικά, η έκδοση Πεζοναυτών του Bumerang αναμένεται να παρέχει στο Ναυτικό όχι μόνο αξιόπιστη πλόιμη μεταφορά, αλλά και μια σύγχρονη πλατφόρμα μάχης με ικανότητες ανώτερης ισχύος πυρός σε σχέση με τον προκάτοχο της.

Το Bumerang είναι μία από τις διάφορες πλατφόρμες μάχης που αναπτύσσονται από τις ρωσικές βιομηχανίες τεθωρακισμένων οχημάτων κατά τα τελευταία χρόνια. Η εμπρόσθια σχεδίαση του ΤΟΜΠ έχει ως στόχο την προστασία του πληρώματός μέσα στο όχημα και συμπληρωματικά να προστατεύσει τους στρατιώτες από τις εχθρικές σφαίρες, βομβίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αυτή η ρύθμιση παρέχει επίσης την ασφαλέστερη και πιο βολική έξοδο από το όχημα μέσω της οπίσθιας θύρας του.

Οι αμφίβιες δυνατότητες του Bumerang προσφέρονται απο την σχεδίαση του σφραγισμένου τεθωρακισμένου σκάφους, μαζί με δύο οπίσθιους υδροστρόβιλος κινητήρες τοποθετημένους πίσω από τους τροχούς του οχήματος. Παρέχουν στο 20 τόνων ΤΟΜΠ μεγίστη ταχύτητα περίπου ε6,5 κόμβων (τουλάχιστον 12 χιλμ/ωρα) μέσα στο νερό.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του το BTR-82A, το Bumerang δεν έχει σταθερό οπλισμό, αλλά αντ’αυτου μπορεί να εξοπλιστεί με μια ποικιλία τηλεχειριζόμενων μονάδων μάχης με όπλα των οποίων τα διαμετρήματα τους κυμαίνονται από 12,7 έως 125 χιλ. Διάφορες διαμορφώσεις περιλαμβάνουν το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Kornet, με αυτόματα πυροβόλα, βαριά και ελαφριά πολυβόλα και πύργους, και άλλες ρυθμίσεις να είναι διαθέσιμες. Αυτή η γενικότητα επιτρέπει στο Bumerang να είναι προσαρμόσιμο στις ανάγκες οποιουδήποτε κλάδου του Ρωσικού Στρατού, συμπεριλαμβανομένου του Στρατού, της Εθνοφρουράς και των Πεζοναυτών.

Οι δοκιμές του βασικού μοντέλου του Bumerang αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

One Response

 1. tsimuha

  View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Eνα νεο βιντεακι

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: