Η Ρωσία αναπτύσσει το “Kornet-D1”, τον νέο αερομεταφερόμενο ερπυστριοφόρο κυνηγό αρμάτων

Το αερομεταφερόμενο αντιαρματικό όχημα “Kornet-D1”

Ο αμυντικός αναλυτής Αντρέϊ Ταρασένκο δήλωσε ότι το ρωσικό γραφείο σχεδιασμού οργάνων “Конструкторское бюро приборостроения” (“KBP”) αναπτύσσει ένα νέο αυτοκινούμενο φορέα αντιαρματικών ικανό να αντιμετωπίσει τα Δυτικά κύρια άρματα μάχης “M1 Abrams” και “Leopard 2”.

Από το 2013, το γραφείο σχεδιασμού οργάνων “KBP” αναπτύσσει ένα νέο σύστημα αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με την ονομασία “Kornet-D1”. Ο ρωσικός κυνηγός αρμάτων βασίζεται στο ερπυστριοφόρο σκάφος του αερομεταφερόμενου οχήματος μάχης “BMD-4M”.

Μέσα στο 2018 αναμένεται ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα παραλάβουν τον πρώτο κυνηγό αρμάτων “Kornet-D1” για να ενισχυθούν οι ικανότητες να τους να καταστρέφουν σύγχρονα άρματα μάχης στο πεδίο της μάχης.

Ο νέος κυνηγός αρμάτων μάχης θα μπορεί να καταστρέψει εξελιγμένα και σύγχρονα άρματα μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (“ERA”), ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και οχυρώσεις. Είναι ένα απλό και χαμηλού κόστους σύστημα αντιαρματικών πυραύλων το οποίο έχει βεληνεκές μέχρι 10 χιλιόμετρα.

Το “Kornet-D1” (*συμφωνά με το γραφείο σχεδιασμού οργάνων “KBP”) ειναι ένα σύστημα ίππευσης ακτίνας λειζερ με ικανότητα “βάλλω-και-ξεχνώ” (“Fire-and-Forget”) που μπορεί να διατρήσει θωράκιση “ERA” και έπειτα να διατρήσει συμβατική θωράκιση πάχους 1100-1300 χιλιοστών.

Μπορεί να εξαπολύσει μια ομοβροντία δύο πυραύλων με διάστημα μικρότερο του ενός δευτερόλεπτου, είτε σ’ έναν απλό στόχο ή σε δύο διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα. Η ομοβροντία των δύο πυραύλων έχει ως σκοπό είτε να εξουδετερώσει τα συστήματα ενεργής προστασίας (“APS”) ή να εξασφαλιστεί η εξόντωση ενός μοναδικού άρματος χωρίς την παρουσία“APS”.

O φορέας πυραύλων “Kornet-D1” μπορεί να πυροδοτηθεί σε συνθήκες ημέρας/νύχτας, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κι όταν ο εχθρός κάνει χρήση αντιμέτρων.

Η εμφάνιση του αυτοκινούμενου φορέα αντιαρματικών πυραύλων “Kornet-D1” στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού ειναι μια πραγματική απειλή για τις τεθωρακισμένες δυνάμεις των χωρών μελών του NATO.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.