Ο Ρωσικός Στρατός κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών διελεύσεων για την Στρατιωτική παρέλασης του Μαΐου 2017 αποκάλυψε την νέα έκδοση του T-72B3 εξοπλισμένη με νέο πακέτο θωράκισης. Το T-72B3 που πλέον ειναι η ραχοκοκκαλιά του Ρωσικού Στρατού προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ πυρός, προστασία, κινητικότητα και διοίκηση και έλεγχο.Σύμφωνα με αναφορά της Στρατιωτικής Ισορροπίας 2016 που δημοσιεύθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), η Ρωσία λειτουργεί περίπου 800 αρματα μάχης T-72B3.

Το νέο εκσυγχρονισμένο T-72B3 που παρουσιάστηκε στη δοκιμαστική διέλευση της στρατιωτικής παρέλασης ειναι εξοπλισμένο με ενα νέο πακέτο θωράκισης σε κάθε πλευρά και στο πίσω μέρος του σκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, αυτή η νέα έκδοση του T-72B3 ειναι εφοδιασμένη με πλάκες θωράκισης σε κάθε πλευρά του μπροστινού μέρους του σκάφους και με θωράκιση τύπου γρίλιας στο πίσω μέρος για να ενισχυθεί η προστασία του συγκροτήματος ισχύος εναντίον των απειλών RPG.

Ο ίδιος τύπος θωράκισης ειναι τοποθετημένος και στο πίσω μέρος του σκάφους.

Η θωράκιση του πύργου ειναι επίσης αναβαθμισμένη με ένα νέο πακέτο θωράκισης που περιλαμβάνει νέα εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA) τοποθετημένη σε κάθε πλευρά του πύργου, ενω στο πίσω μέρος του πύργου ειναι εξοπλισμένο με θωράκιση γρίλιας παρόμοια με το σύστημα που χρησιμοποιείται για την προστασία του σκάφους.

Η νέα έκδοση του T-72B3 διατηρεί τον ίδιο οπλισμό που περιλαμβάνει ενα λειόκαννο πυροβόλο 2A46M-5 των 125 χιλιοστών εξοπλισμένο με θερμοαπαγωγικό περίβλημα ελαφρού κράματος και κάτοπτρο σύγκλησης πεδίου. Ένα πολυβόλο PKTM των 7,62 χιλ. ειναι τοποθετημένο ως συζυγές στα δεξιά του κυρίως οπλισμού και ένα πολυβόλο MSV των 12,7 χιλ. ειναι τοποθετημένο στη θυρίδα του αρχηγού.

©Vitaly Kuzmin | Η βασική έκδοση του άρματος μάχης T-72B3 του Ρωσικού Στρατού.

©Vitaly Kuzmin | Η βασική έκδοση του άρματος μάχης T-72B3 του Ρωσικού Στρατού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: