Το Ρωσικό Ναυτικό πρόκειται να επωφεληθεί από το διευρυμένο βεληνεκές των ανεπάνδρωτων συστημάτων αντιμέτρων κατά ναρκών (MCM) που θα ενισχύσουν τα ναρκοθηρευτικά πλοία επόμενης γενιάς (MCMV) κλάσης Αλεξαντρίτ (έργο 12700), όπως δήλωσαν στο Jane’s πηγές προερχόμενες απο τη βιομηχανία.
Οι πρόσφατες προσπάθειες περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση των ανεπάνδρωτων οχημάτων επιφανείας (USV) Inspector Mk2 του γαλλικού ομίλου ECA στο πρωτο MCMV έργου 12700, Αλεξάντερ Ομπούχοφ, το οποίο παραδόθηκε στο Ρωσικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο του 2016. Η παράδοση του δεύτερου πλοίου, του μελλοντικού Ιβάν Αντόνοφ, έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018. Το Ρωσικό Ναυτικό αναμένεται να χρησιμοποιήσει έξι από αυτά τα πλοία.
«Το Ρωσικό Ναυτικό αγόρασε τρία USV Inspector Mk2 για τα πλοία έργου 12700,» επιβεβαίωσε η πηγή από τη βιομηχανία.
«Το πρώτο σύστημα παραδόθηκε το Φθινόπωρο του 2015, το δεύτερο το 2016 και το τρίτο τον Ιούλιο του 2017,» πρόσθεσε η πηγή, επισημαίνοντας οτι τα USV ειναι εξοπλισμένα με δύο τηλεχειριζόμενα οχήματα (ROV) Seascan Mk2, το πλευρικό ηχοβολιστικό TOWCA και το αφαιρούμενο ηχοβολιστικό -τοποθετημένο στην πλώρη- ISSS. Το σύστημα στην υπηρεσία του Ρωσικού Ναυτικού ονομάζεται Diamant (διαμάντι).

SeaScan MK2
Το Inspector Mk2 διαθέτει άκαμπτη γάστρα κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Το όχημα έχει βύθισμα 0,5 μ., εκτοπίζει μέχρι 4700 κιλά, και ωφέλιμο φορτίο 1000 κ. Το USV διαθέτει δύο πετρελαιοκίνητους υδροστρόβιλους, οι οποίοι επιταχύνουν στην ταχύτητα των 25 κόμβων με αυτονομία 12 ωρών. Ο χειρισμός του USV – το οποίο μπορεί να επιχειρεί σε συνθήκες κατάσταση θαλάσσης επιπέδου 4 και να εντοπίσει αντικείμενα που ενδέχεται να ειναι νάρκες σε βάθη μεταξύ 10 και 100 μέτρων- προαιρετικά, μπορεί, επίσης, να γίνει και χειροκίνητα από τέσσερα άτομα ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποστολής.
Είχε αναφερθεί ότι τα τρία πρώτα MCMV έργου 12700 θα εφοδιαστούν με τα USV Inspector Mk2. Αξιωματούχος απο τον όμιλο ECA δήλωσε στο Jane’s, στην διεθνή Ναυτική Αμυντική Έκθεση στην Αγία Πετρούπολη το 2017, ότι η εταιρεία σχεδιάζει από το 2019 να θεσπίσει την κατασκευή -με την σχετική άδεια- των USV Inspector Mk2 και ROW Seascan Mk 2 στην Ρωσία.

©Nikolai Novichko | Το USV Inspector Mk.2 φαίνεται στη δεξιά πλευρά του πλοίου MCM έργου 12700 κλάσης Αλεξάντερ Ομπούχοφ
Nikolai Novichkov
Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.
Οι Γάλλοι πουλάνε ακόμη στρατιωτικό υλικό στους Ρώσους;;;
Ειναι αμυντικο συστημα αυτο και οχι επιθετικο οπως τα ελικοπτεροφορα.
Το ρωσικο ναυτικο σχεδιαζει να αποκτησει 40 ναρκοθηρευτικα τυπου 12700 μεχρι το 2030.
https://news.ru/oruzhie/vmf-rossii-rasschityvaet-poluchit-40-tralshikov-proekta-12700/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
γιατί,λες να γεμίσει η βαλτική,η μπάρεντς,και η βόρεια νάρκες? ή η μαύρη μήπως?
Oι ναρκες λενε ειναι το οπλο του φτωχου, οποτε ας λαβουν τα δεοντα μετρα.
«The newest ship of the mine defense of the Navy «Vladimir Emelyanov» with the world’s largest body of monolithic fiberglass will be launched on May 30, the press service of the Navy of Russia reported».
https://ria.ru/20190521/1553663334.html
«From tsimuha to GIDIA & PAVLIDIS (Κing GIDI)”
Στανη “O ΦΑΙΔΩΝ” μονο σε εμας θα βρειτε τα εξαιρετικα GIDIA ρατσας PAVLIDIS, τιμαι φιλικαι”
Αρχισε η κατασκευη του «Анатолий Шлемов», εβδομου πλοιου της σειρας 12700.
https://bmpd.livejournal.com/3705688.html
Το ναρκοθηρικο «Александр Обухов» (проекта 12700 ) ολοκληρωσε τις επισκευες στο ναυπηγειο Средне-Невском και στις 3 Σεπτεμβριου ξεκινησε για να παραδοθει στη βαση του (Βαλτικη).
Ειχε φτασει στο ναυπηγειο στις 8 Αυγουστου και εγιναν τεχνικοι ελεγχοι, συντηρηση των κυριων μηχανων, των γεννητριων Diesel, της προπελας, των γερανων και του ειδικου εξοπλισμου που φερει το πλοιο.
https://flot.com/2019/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D0%A4%D0%BB%D0%BE%D1%8219/
«Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES ( 94 ολοκληρες!-κουραγιο Φαιδων άλλες 6 εμειναν για το βραβειο)
.
.
.
.
.
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)
«Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)
Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
.
.
.
.
.
.
Το «Владимир Емельянов» ξεκινησε ενα προγραμμα κρατικων δοκιμων
https://www.aoosk.ru/press-center/news/korabl-pmo-vladimir-emelyanov-vyshel-na-gosudarstvennye-ispytaniya/
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)
«Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)
Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
.
.
.
.
.
Ελα GIDOpavlidi κανε μια ακομη PIPA στον tsimuha ( βαλε τα δυνατα σου και ανοιξε την μουσουδα σου όπως μονο εσυ ξερεις……)
Ενα ακομη σκαφος το «Яков Баляев» στα ναυπηγεια της Αγιας Πετρουπολης
https://tvzvezda.ru/news/opk/content/2019121955-ZYUgZ.html
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)
«Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)
Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
.
.
.
.
Ελα GIDOpavlidi κανε μια ακομη PIPA στον tsimuha ( βαλε τα δυνατα σου και ανοιξε την μουσουδα σου όπως μονο εσυ ξερεις……)
Πισω απο οσα ονοματα και να κρυφτεις GIDOpavlidi τις PIPES εσυ τις κανεις!
Εσυ εισαι το GIDI PIPAS του ΑΡΧΙΤΣΟΠΑΝΗ
.
.
.
Το «Владимир Емельянов». μεταφερθηκε στο πολεμικο ναυτικο, η υψωση της σημαιας εγινε στο Балтийске την κυρια βαση του Στολου της Βαλτικης.
https://topspb.tv/news/2019/12/28/sredne-nevskij-zavod-peredal-vmf-novejshij-korabl-protivominnoj-oborony/