Η Ρωσία εξελίσσει εξελιγμένο σύστημα προστασίας για τα τεθωρακισμένα

Σήμερα τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων θεωρούνται μεταξύ των πιο αποτελεσματικών όπλων ακριβείας για την προσβολή των τεθωρακισμένων.

Οι ειδικοί του ρωσικού Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Κατασκευής Μηχανημάτων Ακρίβειας (TsNIITochMash) εξελίσσουν ένα νέο σύστημα για την προστασία των τεθωρακισμένων από τα καθοδηγούμενα πυρομαχικά ακρίβειας. Το τελευταία αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων πυροβολικού Lotos θα ειναι τα πρώτα που θα δεχθούν το νέο σύστημα, όπως ανακοινωσε την Παρασκευή το γραφείο τύπου του TsNIItochmash στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Οι μηχανικοί του τμήματος πυροβολικού στην TsNIItochmash εξελίσσουν ένα νέο σύστημα για την προστασία των τεθωρακισμένων από τα όπλα ακρίβειας. Η τεχνολογία βασίζεται στην oπτoηλεκτρovική καταστολή των συστημάτων στην καθοδηγήσει των επιτιθέμενων βλημάτων προς τον στόχο,” ανακοινωσε το γραφείο τύπου.

Το νέο σύστημα προστασίας “θα τοποθετηθεί στο αυτοκινούμενο πυροβόλο πυροβολικού Lotos των 120 χιλ. τα οποίο προετοιμάζεται για τις προκαταρκτικές δοκιμές,” όπως διευκρίνισε το γραφείο τυπου.

Το σύστημα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που πραγματοποιεί βολές και το τμήμα πυροβολισμού, και την τεχνολογία oπτoηλεκτρovικών παρεμβολών με την βοήθεια πυρομαχικών διασποράς που διακόπτουν τον έλεγχο του επερχόμενου πυρομαχικού.

Κατά την ανίχνευση μιας επίθεσης, το προστατευτικό σύστημα εκτοξεύει πυρομαχικά διασποράς σε συγκεκριμένη διεύθυνση, υπολογίζοντας και την  κατεύθυνση του ανέμου. Μετά από αυτό, το πυρομαχικό εκτοξεύει πυρομαχικά με γέμισμα διασποράς.

“Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα πυρομαχικά ενεργοποιούνται διαδοχικά και δημιουργούν ένα σύννεφο αερολύματος που επενεργεί στις ορατές, υπέρυθρες και ασύρματες ζώνες μήκους κύματος παρέχοντας προστασία στο τεθωρακισμένο όχημα,” εξήγησε το γραφείο τύπου της TsNIItochmash.

Οι προκαταρκτικές δοκιμές των πυρομαχικών διασποράς έδειξαν την υψηλή αποτελεσματικότητα του, δήλωσε η TsNIItochmash.

Τα πυρομαχικά του συστήματος δημιουργούν οπτοηλεκτρονικές παρέμβασής σε διευρυμένες ζώνες μήκους κύματος εν συγκρίσει με τα ανάλογα τους, πρόσθεσε.

Σήμερα τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων θεωρούνται μεταξύ των πιο αποτελεσματικών όπλων ακριβείας για την προσβολή των τεθωρακισμένων.

Οι πύραυλοι αυτών των συστημάτων έχουν διάφορες επιλογές καθοδήγησης: Η πτήση τους μπορεί να ελεγχτεί άμεσα από τον χειριστή του συστήματος μεσώ ενος ασύρματου και ραδιοδίαυλου η μπορεί να διαθέτουν μια κεφαλή υπεριώδους κατεύθυνσης ή να πετάνε προς τον στόχο υπό τον ελέγχο των εντολών του συστήματος εφ’ οσον ο στόχος καταδεικνύεται από μια ακτίνα λειζερ.

Η διακοπή των ραδιοεπικοινωνίων διεύθυνσης με τον πύραυλο, η απώλεια της λειζερ κατάδειξης του στόχου ή η τύφλωση του πυραύλου στο υπεριώδες πεδίο θα τον αναγκάσει να χάσει τον στόχο του.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.