Η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανάφερε ότι η Ρωσία συμφώνησε να επιστρέψει στο Ισραήλ ένα άρμα μάχης Magach το οποίο ήταν ένα από τα δύο άρματα που αιχμαλωτίστηκαν το 1982 από τη Συρία στον Λίβανο.

Η Συρία είχε δώσει ένα από τα αιχμάλωτα άρματα στην ΕΣΣΔ όπου τελικά κατέληξε στο μουσείο αρμάτων Κουμπίνκα. Από την αιχμαλώτιση του άρματος το 1982, το Ισραήλ ψάχνει την μοίρα των τριών αγνοούμενων μελών του πληρώματος του ενός από τα δύο αιχμάλωτα άρματα.

Συμφωνά με το άρθρο της Haaretz:

“Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, το Ισραήλ πληροφορήθηκε ότι ο Πουτιν αποδέχθηκε το αίτημα του Νετανιάχου και υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την επιστροφή του άρματος. Ο Νετανιάχου, επίσης, ενημέρωσε τις οικογένειες των τριών αγνοούμενων στρατιωτών για την εξέλιξη.
Το γραφείο του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία του σώματος πυρομαχικών των IDF είναι αυτή τη στιγμή στην Ρωσική πρωτεύουσα όπου συνομιλεί με τους Ρώσους αντιπρόσωπους για να διερευνήσουν πως μπορεί το άρμα να μεταφερθεί στο Ισραήλ τα ταχύτερο δυνατόν και να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι το άρμα των τριών αγνοούμενων στρατιωτών ή το άλλο αιχμάλωτο άρμα.
“Ευχαριστώ τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πουτιν, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου να επιστραφεί το άρμα, από την μάχη του Σουλταν Γιακουμπ, στο Ισραήλ,” ανέφερε ο Νετανιάχου στην ανακοίνωση. “Οι οικογένειες των αγνοούμενων Ζαχαρία Μπαουμελ, Ζβι Φελντμαν και Γεχουντα Κατζ δεν είχαν ούτε ένα φυσικό απομεινάρι από τους γιους τους ή έναν ταφο για να επισκέπτονται τα τελευταία 34 χρόνια. Το άρμα είναι το μοναδικό στοιχεία της μάχης και τώρα θα επιστρέψει στο Ισραήλ χάρις στην συγκατάθεση του Ρώσου Προέδρου Πουτιν στο αίτημα μου.”

Τον περασμένο έτος το “Tank and AFV New.com” δημοσίευσε άρθρο που γράφηκε από τον Τζιμ Γορφορντ το 2007 ειδικά για το συγκεκριμένο άρμα (το άρθρο είχε δημοσιευθεί αρχικά στο περιοδικό ARMOR). Σύμφωνα με τον Γορφόρντ, η Σοβιετική Κυβέρνηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άρμα επειδή περιείχε μια ανεξακρίβωτη ποσότητα του βλήματος M111 “Hetz” APFSDS των 105mm, το οποίο ήταν το πιο προηγμένο αντιαρματικό βλήμα του Ισραήλ εκείνη την εποχή. Με το εν λόγω όχημα ασχολήθηκε το άρθρο του Γορφόρντ του 2001 στο ARMOR με τίτλο “The Secret Museum at Kubinka.”

Απόδοση/Μετάφραση από το “tankandafvnews.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: