Τα ρωσικά Pantsyr-S1 υποτίθεται πως κατέρριψαν φέτος πέντε UAV στην Συρία. Υπάρχουν Pantsyr-S1 ανεπτυγμένα στις περιοχές της Ταρτους και Μασιαφ όπως επίσης και στην αεροπορική βάση Χμειμιν.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsyr-S1 του ανέπτυξε η Ρωσία στην Συρία έχουν καταρρίψει τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) IAI Heron από την αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πληροφορία που αποδεσμεύθηκε κατά τη ρωσική έκθεση ARMY-2017 που πραγματοποιήθηκε κοντά στην Μόσχα απο 22 έως 27 Αυγούστου.

Η αξιώση υποβλήθηκε στο πλαίσιο έκθεσης του ρωσικού στρατού που έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με σκοπό να τονίσει την συμβολή που τα συστήματα του έκαναν κατά τη διάρκεια του πόλεμου στην Συρία.

Δυο από τα Heron υποτίθεται καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη της Ταρτους την 9η Απριλίου (απόσταση 13,7 χιλιόμετρα, υψόμετρο 6,4 χλμ) και 20 Μαΐου (8,8 χλμ και 7,3 χλμ), και το τρίτο κοντά στην Μασιαφ την 6η Ιουλίου (16,1 χλμ και 4,1 χλμ).

Το Heron χρησιμοποιείται απο το Ισραήλ και την Τουρκία, και οι δύο γειτονικές χώρες που θα ενδιαφέρονταν να επιτηρήσουν την στρατιωτική δραστηριότητα μέσα στην Συρία.

Επίσης, υποστηρίχθηκε οτι ένα UAV RQ-21A (Integrator) και ένα Bayraktar καταρρίφθηκαν κοντά στην Ταρτους την 27η Μαΐου και 11 Μαΐου αντιστοίχως.

Το RQ-21A Blackjack (Integrator), που αναπτύχθηκε από την Insitu, χρησιμοποιείται απο τους στρατούς του Καναδά, Ολλανδίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και τουλάχιστον μιας μεσανατολικής χώρας που δεν έχει προσδιοριστεί.

Το ένα που υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε στην Συρία χτυπήθηκε όταν πετούσε σε υψόμετρο 7,3 χλμ -αισθητά υψηλότερα από την επιχειρησιακή οροφή των 4,572 χλμ που αναφέρει το Insitu για το Blackjack (Integrator)- και σε απόσταση 19 χιλιομέτρων, κοντά στο μέγιστο που αποδίδεται στο Pantsyr-S1.

Η τουρκική βιομηχανία Baykar κατασκευάζει UAV με την ονομασία Bayraktar TB2, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν όπλα, και το πολύ μικρότερο Bayraktar Mini UAS. Και τα δύο ειναι σε υπηρεσία με τον τουρκικό στρατό και το Κατάρ εχει προμηθευτεί το Mini.

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: