Η ρωσική ανώνυμη εταιρεία (“JSC”) Κρασνογκόσκι Ζαβόντ ολοκλήρωσε την εξέλιξή του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου σταθεροποιημένου πανοραμικού θερμικού περισκοπίου αρχηγού “PPNK” για την εξαγωγική αγορά.

Το σύστημα σκόπευσης “PPNK” μπορεί να εγκατασταθεί στα υφιστάμενα κύρια άρματα μάχης “T-72” ώστε να βελτιωθεί ο εντοπισμός στόχου σε μεγαλύτερες αποστάσεις και υπό τις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Είναι πλήρως σταθεροποιημένο και μπορεί να περιστραφεί κατά 360º και με ανύψωση -15 ως 45º. Ο αρχηγός άρματος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αριθμό λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του οπτικού πεδίου 24Χ18º, ευρύ πεδίο 9Χ6,75º, στενό πεδίο 3Χ2,25º και ηλεκτρονική μεγέθυνση 1,5Χ1,12º.

Η απόδοση εντοπισμού και ταυτοποίησης του στόχου εξαρτάται απ’ ένα φάσμα περιβαλλοντολογικών παραγόντων αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να εντοπίσει και ξεχωρίσει ένα αντικείμενο το οποίο ειναι τουλάχιστον 3500 μέτρα μακριά, το οποίο ειναι εντός του δραστικού βεληνεκούς του λειόκαννου πυροβόλου των 125 χιλιοστών που ειναι εγκατεστημένο στο κύριο άρμα μάχης “T-72”.

Εγκατεστημένο, το σκοπευτικό σύστημα θα παρέχει στον αρχηγό άρματος την ικανότητα εντοπισμού και επιβεβαίωσης ενός στόχου, την κατάδειξη του στον πυροβολητή για να την εμπλοκή του και να συνεχίσει την αναζήτηση άλλων απειλών.

Η εξέλιξη του σκοπευτικού συστήματος θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί και η παραγωγή θα προκύψει όταν θα εξασφαλιστεί η αρχική παραγγελία.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: