Η Ρωσία πρόκειται να παραλάβει 20 νέα συστήματα ΠΕΠ TOS-1A

©Vitaly Kuzmin

[dropcap size=small]Ω[/dropcap]ς το τέλος του έτους, τα Ρωσικά στρατεύματα της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας (ZVO) θα παραλάβουν νέα 20 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) TOS-1A και οχήματα μεταφοράς-επαναγέμισης TZM-T, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της βιομηχανίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα χημικού, βιολογικού και ραδιολογικού πολέμου (ΧΒΡΠ) της ZVO θα παραλάβουν μέχρι 20 βαρέα συστήματα εκτόξευσης βλημάτων TOS-1A “Σολντσεπέκ” εξοπλισμένα με νέους πετρελαιοκινητήρες πολλαπλού καυσίμου και αναβαθμισμένα με συστήματα εκρηκτικής ενεργητικής θωράκισης (ERA).

Όχημα μεταφοράς-επαναγέμισης TZM-T.
©Vitaly Kuzmin | Όχημα μεταφοράς-επαναγέμισης TZM-T.

Το TOS-1A Σολντσεπέκ, είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του βαρέος συστήματος πυρο-εκτοξευτήρα TOS-1 Μπουρατίνο το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη επιχειρησιακή του δοκιμή στο Αφγανιστάν από το 1988 ως το 1989.

Τα κύρια στοιχεία του συστήματος TOS-1A περιλαμβάνουν ένα κάνιστρο μεταφοράς/εκτόξευσης το οποίο περιέχει μη καθοδηγούμενες ρουκέτες εξοπλισμένες με μια πολεμική κεφαλή με εκρηκτική-εμπρηστικό μείγμα. Υπάρχει μια ακόμα επιλογή, η θερμοβαρική πολεμική κεφαλή η οποία σχετίζεται με τα λεγόμενα πυρομαχικά κενού.

To TOS-1A Σολντσεπέκ είναι ένα αποτελεσματικό μέσο θερμοβαρικών και εκρηκτικής γόμωσης πυρομαχικών. Όταν βάλλει, οι ρουκέτες διασκορπίζουν στον αέρα ένα νέφος εύφλεκτου υγρού γύρω από τον στόχο, και τότε το πυροδοτούν. Ο υπολογισμός υψηλής ακριβείας της γωνιάς προσβολής των μη καθοδηγούμενων ρουκετών για τον καθορισμό των στόχων στο σημείο προσβολής επιτυγχάνεται με έναν τρόπο που το καθιστά ικανό να προσβάλλει τους στόχους με ρυθμό ομοβροντίας διάρκειας έξι δευτερολέπτων. Αυτό επιτρέπει τον περιορισμό των εχθρικών ενεργών κινήσεων για μεγάλη χρονική περίοδο σε σημαντικές περιοχές και την εκατό τοις εκατό καταστροφή του ακάλυπτου εχθρικού προσωπικού σε περιοχή 40000 τετραγωνικών μέτρων.

Τακτική άσκηση των ρωσικών στρατευμάτων ΧΒΡΠ με τη συμμετοχή TOS-1A στο πεδίο ασκήσεων Σιχάνι στην περιφέρεια Σαράτοφ
©Vitaly Kuzmin| Ρωσικό TOS-1A στο πεδίο ασκήσεων Σιχάνι στην περιφέρεια Σαράτοφ

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των θερμό αρχικών όπλων είναι ότι μπορούν να εξουδετερώσουν στόχους εντός τυπικών οχυρωματικών θέσεων που προσφέρουν προστασία εναντίον συμβατικού πυροβολικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.