Άρματα μάχης T-90 κατά τη διάρκεια επίδειξης. (Φωτογραφία: rian)

Ο Ρωσικός Στρατός από το 2015 σκοπεύει να αποκτήσει το άρμα μάχης Τ-99, και αναμένεται να εισαγάγει περισσότερα από 2000 άρματα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 2020.

Ο δικτυακός τόπος Israel Defence, αναφέρει ότι το νέο άρμα μάχης θα ζυγίζει λιγότερο από τα παλιότερα και μεγαλύτερα Ρωσικά άρματα και θα διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία.

Το άρμα έχει σχεδιαστεί, με τέτοιο τρόπο που είναι παρόμοιος με το Ισραηλινό άρμα μάχης Merkava, με ένα προηγμένου σχεδιασμού πλαίσιο, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός εξελιγμένου άρματος μάχης, τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) ή ένα τεθωρακισμένο όχημα μηχανικού.

 

Το πρωτότυπο του νέου άρματος θα αρχίσει να υποβάλλεται σε δοκιμές το 2013. Ο Ρωσικός Στρατός σκοπεύει να εισαγάγει περισσότερα από 2000 άρματα μάχης Τ-99 σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας από το 2020.

Σύμφωνα με το Israel Defence, είναι γνωστό ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει συστήματα ενεργής θωράκισης, παρόμοια με αυτά που προστατεύουν τα άρματα μάχης Mercava των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF). Παραμένει ασαφές αν η Ρωσία προτίθεται να εξοπλίσει το νέο άρμα μάχης με ενεργά συστήματα άμυνας, όπως το σύστημα Trophy της Rafael, το οποίο παρέχει προστασία στα άρματα Merkava Mk4.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: