Η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Συνεργασίας Ασφάλειας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που εκδόθηκε την Τρίτη, αιτήθηκε την προμήθεια αρμάτων μάχης M1A2S Abrams και τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής M88A1/A2 “Σύστημα Γενικής Χρήσης Βαρέος Εξοπλισμού Περισυλλογής Μάχης Ανύψωσης Εκκένωσης” (HERCULES) μεσώ του προγράμματος στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού  (FMS), αξίας περίπου 1,15 δις δολαρίων ($).

Το Κογκρέσο ενημερώθηκε για την ενδεχόμενη πώληση, την οποία ενέκρινε το υπουργείο Άμυνας. Η ανακοίνωση όμως δεν σημαίνει και την άμεση έγκριση της πώλησης.

Η αίτηση του βασιλείου περιλαμβάνει έως 153 άρματα M1A1/A2 για την μετατροπή τους σε 133 M1A2S -την σαουδαραβική διαμόρφωση του άρματος μάχης Abrams, μαζί με 20 ανταλλακτικά για τα οχήματά που καταστράφηκαν στον πόλεμο.

Η Σαουδαραβική Κυβέρνηση θέλει επίσης και 20 οχήματα περισυλλογής HERCULES.

Επιπρόσθετα με τα οχήματα, η Σαουδική Αραβία ζήτησε 153 πολυβόλα M2 διαμετρήματος .50, 266 πολυβόλα M240 των 7,62 χιλιοστών και 153 εκτοξευτές καπνογόνων.

Η παραγγελία θα περιλαμβάνει επίσης περισκόπια νυχτερινής οδήγησης οδηγού για τα Abrams και πραγματικά/εκπαιδευτικά βλήματα, ανάμεσα στα υπόλοιπα τεμάχια όπως και σκοπευτικά και δίχτυα παραλλαγής.

“Η εν λόγω προτεινόμενη πώληση θα συνεισφέρει στην εξωτερική πολιτική και εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ βοηθώντας στην βελτίωση της ασφάλειας ενός στρατηγικού περιφερειακού εταίρου ο οποίος ήταν και συνεχίζει να είναι ένας ηγετικός συντελεστής πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην Μέση Ανατολή,” αναφέρει η ανακοίνωση της DSCA. “Η προμήθεια αυτή θα αυξήσει την διαλειτουργικότητα των Σαουδαραβικών Βασιλικών Χερσαίων Δυνάμεων (RSFL) με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και εκφράζει την δέσμευση των ΗΠΑ προς τον εκσυχρονισμό των Δυνάμεων Ασφάλειας και Στρατού της Σαουδικής Αραβίας”.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: