Ένας άγνωστος αριθμός ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων (LAV) των Σερβικών Χερσαίων Δυνάμεων αναβαθμίστηκαν από το Τεχνικό Ινστιτούτου του Σερβικού Στρατού (MTI) με σκοπό την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής τους. Τα βελτιωμένα όχημα προσδιορίστηκαν ως BOV M-16.

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων συστημάτων επικοινωνιών που περιλαμβάνουν ασυρμάτους υψηλών και πολύ υψηλών συχνοτήτων, θερμαντήρα και σύστημα κλιματισμού, κάμερες θερμικές/ημέρας που δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να οδηγεί το όχημα σε μεγάλο εύρος καιρικών συνθηκών και ένα αυτόματο σύστημα εντοπισμού και κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Μια μονάδα βοηθητικής ισχύος (APU) έχει εγκατασταθεί εξωτερικά στο πίσω μέρος του σκάφους, η οποία παρέχει έως οχτώ ώρες ισχύ για τα συστήματα αποστολής του οχήματος -όπως τον εξοπλισμό επικοινωνιών όταν το όχημα είναι διαμορφωμένο στο ρόλο του σημείου διοίκησης και και ελέγχου- ακόμα και με τον κύριο κινητήρα πετρελαίου να είναι απενεργοποιημένος.

Για ενισχυμένη προστασία τα οχήματα έχουν εξοπλιστεί με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RWS) M-15, οπλισμένο με ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 χιλ (HMG). Ο RWS είναι εφοδιασμένος με ταινία πυρομαχικών180 φυσιγγίων ετοίμων προς βολή μέσα σ’ένα κυτίο στην αριστερή πλευρά του όπλου με το σύστημα αισθητήρα ημέρας/νύχτας να είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά.

Άλλα οχήματα BOV M-16 έχουν εξοπλιστεί με ένα προστατευόμενο οπλικό σταθμό (PWS) οπλισμένο είτε με ένα MG των 7,62χιλ ή ένα HMG των 12,7χιλ. Ο σταθμός είναι τοποθετημένος στο μπροστά-δεξία μέρος του οχήματος, πίσω από τη θέση του οδηγού.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του BOV Μ-16 περιλαμβάνουν ένα μοντέλο πρόσκτησης στόχου το όποιο είναι εφοδιασμένο με αρθρωτή θωράκιση, PWS, και έναν τηλεσκοπικό ιστό πάνω στον οποίο είναι συνδεδεμένο ένα πακέτο αισθητήρα παντός καιρού -αποτελούμενο από θερμικές/ημέρας κάμερες και αποστασιόμετρο λέιζερ.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: