Το σερβικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τη βελτιωμένη έκδοση άρματος μάχης M-84S1. Το Υπ.Αμ. αποδέσμευσε λεπτομέρειες σχετικά με την νέα έκδοση M-84S1.

Το αναβαθμισμένο άρμα μάχης αντιπροσωπεύει την τελευταία – πραγματική έκδοση του άρματος μάχης η οποία αναπτύχθηκε με την τροποποίηση και εκσυγχρονισμό της βασικής έκδοσης Μ-84.

Ο εκσυγχρονισμός έχει βελτιώσει τις ακόλουθες παραμέτρους επίδοσης του άρματος: Ισχύ πυρός, προστασία και κινητικότητα, όπως επίσης βελτιώθηκε η επίγνωση τακτικής κατάστασης και η αξιοπιστία και έχουν δοθεί νέα χαρακτηριστικά και επιδόσεις όσον αφορά την πιθανότητα ενσωμάτωσης του άρματος στο σύγχρονο δικτυοκεντρικό πεδίο μάχης.

 • Ενσωματωμένη συσκευή σκόπευσης ημέρας-νύχτας DNNS 2ATK ή εναλλακτικά όργανο θερμικής παρατήρησης, ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός.
 • Σύστημα διοίκησης-πληροφορίων KIS M84
 • Σύστημα TOMS για τον αρχηγό – ενιαία πλατφόρμα οπτικο-ηλεκτρικών πολλαπλών αισθητήρων.
 • Οπτικο-ηλεκτρικό σύστημα ενεργητικής προστασίας -Softkill, βασισμένο στην ενσωμάτωση συσκευών εντοπισμού λέιζερ, συσκευής προστασίας εντοπισμού και εκτοξευτές καπνογόνων, IR, ραντάρ θερμικού και χιλιοστομετρικού φάσματος.
 • Ενιαία δυναμική προστασία (εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση 2ης γενιάς) που αποδίδει πολύ καλύτερη προστασία εναντίων βλημάτων HEAT.
 • Συσκευή που προστατεύει τον κινητήρα από την μη προβλεπόμενη εκκίνηση.
 • Εξοπλισμό ραδιολογικής, βιολογικής και χημικής προστασίας (ΡΒΧΠ).
 • Σύστημα πυρόσβεσης.
 • Ασύρματους THALES νέας γενιάς.
 • Τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών.

Βίντεο: Το άρμα μάχης T-84S1 στην άσκηση “Celik 2017”

Η νέα έκδοση του άρματος μάχης M-84S1 αναπτύχθηκε από την J.P. Jugoimport-SDPR η οποία είναι μια σερβική κρατική βιομηχανία με μακροχρόνια παράδοση στο εμπόριο όπλων, αμυντικού εξοπλισμού και την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

One Response

 1. Ανδρεας

  Αξιες οι προσπαθειες των Σέρβων. Παρόλα τα πενιχρα οικονομικά τους εκσυγχρονιζονται για πασα περίπτωση

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: