Το Πολεμικό Ναυτικό της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης (RSN) εγκαινίασε το κέντρο εξομοιωτών σχεδιασμένο για την αποκλειστική παροχη, σχεδόν πληρους φάσματος, εκπαίδευσης, από εκπαίδευση χειριστή εξαρτημάτων ως τις επαναλαμβανόμενες ασκήσεις, στα πληρώματα που υπηρετούν στα Πλοια Παράκτιων Αποστολων (LMV) κλάσης Independence.

Το νέο Κέντρο Εξομοιωτών LMV (SIMCEN) είναι υπό τη διοίκηση της 182ης Μοίρας -επιχειρησιακο συστατικό Ναυτικής Ομάδας Κρούσης Ασφάλειας (MSTF) των Ενόπλων Δυνάμεων της Σιγκαπούρης- και έχει ονομαστεί RSS Daring, το όνομα που νωρίτερα διέθετε ένα περιπολικό σκάφος κλάσης Fearless που παροπλίστηκε την 19η Ιουλίου μετά από 21 χρόνια στην ενεργό υπηρεσία.

Το LMV SIMCEN βρίσκεται στη δυτική Ναυτική Βάση Τουάς, όπου είναι και ο λιμένας βάσης των LMV, και έχει αναπτυχθεί από κοινού μεταξύ του RSN και της Υπηρεσίας Αμυντικών Επιστημών και Τεχνολογιών (DSTA). Διαθέτει μια κατασκευή τανυσμένου υφάσματος (tensile fabric structure) μήκους 80 μέτρων και πλστους 30 μ., και στεγάζει το κέντρο χειρισμού εκπαιδευτή, δύο πλήρους κλίμακας αίθουσες εξομοίωσης των Κέντρων Ολοκληρωμένης Διοίκησης (ICC) και αρκετές αίθουσες ενημέρωσης/εκπαίδευσης.

Η εν λόγω εκπαιδευτική εγκατάσταση είναι η πρώτη του είδους που αναπτύσσεται για το RSN και αυτήν την περίοδο λειτουργεί υπό τη διοίκηση ενός Αξιωματικού και πέντε εκπαιδευτές/χειριστές, που συνεπικουρούνται από συστήματα υποβοηθούμενα με τεχνητή νοημοσύνη (AI) τα οποία επιτρέπουν τη διαχείριση μιας ολόκληρης εκπαιδευτικής περιόδου από έναν μοναδικό εκπαιδευτή/χειριστή.

Κάθε εξοιμοιωτής ICC αναπαριστά τις ακριβείς λειτουργιες των ICC πάνω στα LMV, ο οποίος ενσωματώνει τις λειτουργίες μιας παραδοσιακής ξεχωριστής γέφυρας, ενος κέντρου πληροφοριών μάχης (MCR) μεσα σε έναν εννιαίο χώρο για αυξημένη επίγνωση κατάστασης του και δεξιότητες χειρισμού σε παράκτια περιβάλλοντα.

Παρομοίως με το ICC επί των LMV, και οι δύο εξομοιωτές αποτελούν εφτά σταθμούς πληρώματος – ή “συμπλέγματα”- με λειτουργίες για την πλοήγηση και την μηχανική που βρίσκονται κοντά στο εμπρόσθιο μέρος του ICC, ακολουθούμενους από το σύμπλεγμα διοίκησης όπου βρίσκονται ο Διοικητής Αξιωματικός και ο Principal Warfare Officer, οι συσκευές επιτήρησης και οπλισμού είναι τοποθετημένες ακριβώς πίσω από το σύμπλεγμα διοίκησης.

Kelvin Wong

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: