Σύμφωνα με τον τσεχικό ενημερωτικό ιστότοπο e15.cz Expres, η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την απόκτηση είκοσι πέντε τροχοφόρων αυτοκινούμενων πυροβόλων Zuzana 2 των 155 χιλιοστών, τα οποία αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Konštrukta-Defence και κατασκευάζονται από την ZTS – ŠPECIÁL, για το συνολικό ποσό των €175 εκατομμυρίων.

Η πρώτη παραλαβή αυτοκινούμενου πυροβόλου Zuzana 2 στον σλοβακικό Στρατό θα πραγματοποιηθεί αυτό το έτος και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

Τον Απρίλιο 2018, ανακοινώθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σλοβακικής Δημοκρατίας θα παραλάβουν είκοσι πέντε αυτοκινούμενα πυροβόλα (SPH) Zuzana 2 των 155 χιλιοστών που βασίζονται στο σοβιετικής εποχής SPH Dana, σύμφωνα με ανακοίνωση του αποδεσμεύθηκε απο το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) της χώρας. Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση Στρατιωτική Ισορροπία 2018, που εκδόθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) με έδρα το Λονδίνο, αυτή τη στιγμή o σλοβακικός Στρατός χρησιμοποιεί τρία vz.1977 Dana και δεκαέξι M-2000 (Zuzana) SPH (αυτοκινούμενα πυροβόλα).

Το Dana ειναι επίσης ειναι γνωστό ως το σχέδιο Σαμοχιμπνά Κανόνοβα Χούνφιτς (ShKH vz. 77), ειναι ένα 8Χ8 αυτοκινούμενο πυροβόλο των 152 χιλιοστών που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για να ανταποκριθεί σε αίτημα του τσέχικου Στρατού για ένα νέο κινητό σύστημα πυροβολικού. Αυτό το σύστημα πυροβολικού ειναι επίσης σε υπηρεσία με την Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Γεωργία, Πολωνία και Λιβύη.

Το Zuzana 2 ειναι η εκσυγχρονισμένη έκδοση του Zuzana το οποίο ήταν οπλισμένο με το πυροβόλο 155/45 διαμετρημάτων ικανό να βάλλει όλους τους τύπους Δυτικών πυρομαχικών των 155 χιλ. Τον Μάιο του 2014, η τελευταία έκδοση του Zuzana 2 παρουσιάστηκε από την σλοβακική αμυντική αμυντική εταιρεία Konštrukta-Defence στην αμυντική έκθεση IDEF στην Σλοβακία.

Το Zuzana 2 ειναι οπλισμένο με ένα νέο πυροβόλο 155/52 διαμετρημάτων που βάλλει όλα τα σύγχρονα νατοϊκά πυρομαχικά στο ανώτατο βεληνεκές των 41 χιλιομέτρων με βλήματα πυροβολικού πολύ μεγάλου βεληνεκές ERFB-BB. Διαθέτει θερμικό σκοπευτικό και νυχτερινή παρατήρηση και σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) για την ευκολή λειτουργία με ψηφιακούς χάρτες. Διαθέτει επίσης σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS), ραντάρ ταχύτητας εξόδου στομίου κάννης και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την παροχή πληροφοριών στόχου.

©Army Recognition | Το αυτοκινούμενο τροχοφόρο πυροβόλο Zuzana 2 των 155 χιλιοστών στη διεθνή έκθεση IDEF στην Σλοβακία, Μάιος 2014.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: