Τα υπουργεία άμυνας Σλοβακίας και Φινλανδίας υπέγραψαν ένα μνημόνιο σχετικά με την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων AMV για τον Στρατό της Σλοβακίας, δήλωσε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, ένας σλοβάκος αμυντικός αξιωματούχος. Το AMV αναπτύχθηκε από την φινλανδική βιομηχανία Patria σε στενή συνεργασία με τις φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις.

Τον Μάιο του 2017, η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε το αίτημα του σλοβάκικου υπουργείου άμυνας για την προμήθεια, άξιας 1,2 δισεκατομμυρίων Ευρω (€), 404 4Χ4 και 81 8Χ8 τεθωρακισμένων οχημάτων. Η πρώτη παράδοση των οχημάτων μπορεί να ξεκινήσει το 2018 και να ολοκληρωθεί το 2029.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του γραφείου του σλοβάκικου υπουργείου άμυνας τα πρώτα τρία τεθωρακισμένα 4Χ4 οχήματα θα πρέπει να κατασκευαστούν στην Φινλανδία και η δεύτερη παρτίδα των τριών οχημάτων στην Σλοβακία.

Ταυτόχρονα το σλοβάκικο υπουργείο άμυνας ζήτησε επίσης έξι εκδόσεις τεθωρακισμένων 4Χ4 οχημάτων, αλλά ο κατασκευαστής δεν εχει ακόμα επιλεγεί.

Το πρωτο πρωτότυπο του Patria AMV ολοκληρώθηκε το 2001 και η παραγωγή του οχήματος ξεκίνησε το 2004. Ο φινλανδικός στρατός παρήγγειλε 24 οχήματα 8Χ8 AMV εξοπλισμένα με το εξελιγμένο όλμο AMOS των 120 χιλιοστών, τα οποία παραδοθήκαν από το 2006 έως το 2009. Μια άλλη παρτίδα 62 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), Patria AMV, που εξοπλίστηκαν με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού “Protector” παραδοθήκαν στον φινλανδικό στρατό. Το Patria AMV ειναι σε υπηρεσία με την Πολωνία, την Σλοβενία, τη Νότια Αφρική, την Κροατία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σουηδία.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: