Οι ένοπλες δυνάμεις της σλοβακικής δημοκρατίας σχεδιάζουν να προμηθευτούν είκοσι πέντε (25) τροχοφόρα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα (“SPH”) “Zuzana 2” των 155 χιλιοστών που θα βασίζονται στο “SPH” του ψυχρού πολέμου “Dana”, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της χώρας. Το “Dana” είναι ένα οχτάτροχο (8Χ8) αυτοκινούμενο οβιδοβόλο που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ως απάντηση στο αίτημα του τσέχικου στρατού για ένα νέο εποχούμενο σύστημα πυροβολικού.

Η σλοβακική εταιρεία “Konstrukta-Defence” θα εφαρμόσει την σύμβαση αξίας εκατόν εβδομήντα πέντε (175) εκατομμυρίων ευρώ (€) για τα προαναφερθέντα “SPH Zuzana 2” στο χρονικό διάστημα 2018-2021.

Σύμφωνα με το βιβλίο αναλύσεων “Στρατιωτική Ισορροπία 2018” που εκδόθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (“IISS”), ο σλοβακικός στρατός επί του παρόντος χρησιμοποιεί τρία “SPH” “vz.1977 Dana” και δεκαέξι “M-2000” (Zuzana-1). Από την στιγμή που θα παραληφθούν τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα “Zuzana-2”, τα παλιά συστήματα πυροβολικού θα καταστραφούν.

Η σλοβακική αμυντική εταιρεία “Konstrukta Defence” παρουσίασε την πιο πρόσφατη εκσυγχρονισμένη εκδοσή του αυτοκινούμενου τροχοφόρου οβιδοβόλου “Dana” των 152 χιλιοστών, με την ονομασία “Zuzana 2” κατά την “IDEB”, στη σλοβακική αμυντική έκθεση που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2014 στην Μπρατισλάβα. Το 155 χιλιοστών “Zuzana 2” ειναι ένα τροχοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο σύστημα πυροβολικού εξοπλισμένο με αυτόματη γέμιση πυρομαχικών το οποίο μπορεί να παρέχει αποτελεσματικά πυρά με άμεση ή έμμεση σκόπευση.

Το επίσημο χαρτοφυλάκιο της “Konstrukta Defence” αναφέρει ότι το “SPH Zuzana 2” έχει βάρος μάχης τριάντα δύο (32) τόνων. Το σύστημα βασίζεται πάνω στο φορτηγό παντός εδάφους “Tatra 8X8”. Το “SPH” έχει ανωτάτη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανα ώρα και επιχειρησιακή εμβέλεια εξακοσίων (600) χιλιομέτρων. Το “Zuzana 2” ειναι οπλισμένο με ένα οβιδοβόλο των 155 χιλιοστών, συμβατό με την συνθήκη τυποποίησης (“STANAG”), που έχει βεληνεκές βολής 5 με 41 χιλιομέτρων. Το οβιδοβόλο βάλλει έξι βλήματα το λεπτό ή δεκαέξι βλήματα ανά τρία λεπτά. Ο ρυθμός βολής του οπλικού συστήματος στη λειτουργία χειροκίνητης γέμισης αγγίζει τα δύο βλήματα ανά λεπτό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: