Η Σουηδία δεν θα αγοράσει υποβρύχια από τη Γερμανία

Το Σουηδικό υποβρύχιο HMS Gotland. (Wikipedia)

Σύμφωνα με ενημέρωση των Σουηδικών μέσων ενημέρωσης, η Σουηδική Κυβέρνηση έχει σταματήσει τα σχέδια αγοράς δύο υποβρυχίων από την Γερμανικό εταιρεία Kockums.

Στον προϋπολογισμό της Άνοιξης, η κυβέρνηση θα επισημάνει πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την σύναψη συμφωνίας με τη εταιρεία, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Γερμανικής ThyssenKrupp.

H Σουηδική Κυβέρνηση συνεχίζει να αναγνωρίζει την ανάγκη απόκτησης δύο νέων υποβρυχίων και τον εκσυχρονισμό δύο παλαιοτέρων. Η Σουηδική Διεύθυνση Αμυντικού Υλικού (FMV) έχει ήδη παραγγείλει μία προκαταρκτική μελέτη από την Saab, για το πότε θα μπορει να ολοκληρώσει τις εργασίες κατασκευής των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με το Swedish Television News, η Saab έχει ήδη προσλάβει τεχνικούς από την Kockums, καθώς η ThyssenKrupp τους προσφέρει μεγάλες χρηματικές απολαβές για να παραμείνουν στην εταιρεία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.