Το υπουργείο εθνικής άμυνας της Ταιβάν (Υπ.Αμ.) αποφάσισε να αποκτήσει ένα νέο στόλο 108 αμερικανικής κατασκευής κύριων αρμάτων μάχης “M1A2 Abrams” για να αντικαταστήσει κάποια απο τα άρματα μάχης “M60A3 Patton” και “CM-11 Brave Tiger” που ειναι στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε την 10η Ιουλίου από τον ιστότοπο “Taipei Times”.

Η ενδεχόμενη συμφωνία, ανέφερε η εφημερίδα, κοστολογείται στα NT$30 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν ($9,87 εκατομμύρια) και θα απαιτεί την παράδοση των αρμάτων σε δύο επιλαρχίες του 6ου σώματος στρατού που εδρεύει στην βόρεια Ταϊβάν.

Το “Taipei Times” επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε οτι η κυβέρνηση της Ταϊβάν πρόκειται να αγοράσει “περίπου 100” άρματα μάχης για να εξοπλίσει δύο επιλαρχίες αρμάτων, με την εκπαίδευση των πρώτων στελεχών και την πενταετή προμήθεια ανταλλακτικών να συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο.

Επι του παρόντος, οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν βρίσκονται στην απελπιστική ανάγκη να αναβαθμίσουν τον στόλο των αρμάτων μάχη τους, τα οποία αποτελούνται κυρίως από τα παρωχημένα άρματα μάχης τύπου “M60A3 Patton” και “CM-11 Brave Tiger”. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η Ταϊβάν πρέπει να αποκτήσει περισσότερα από 500 νέα άρματα μάχης ως αναλογία με τις ένοπλες δυνάμεις της ηπειρωτικής Κίνας.

Το “CM-11 Brave Tiger” ειναι ένα από τα σύγχρονα άρματα μάχης που ειναι στην υπηρεσία του ταϊβανέζικου στρατού, το οποίο κατασκευάστηκε από την αμερικανική “General Dynamics” και το κέντρο εξέλιξής τεθωρακισμένων οχημάτων του στρατού της δημοκρατίας της Κίνας (“ROCA”). Είναι η εξελιγμένη έκδοση του άρματος “M48 Patton”, ειναι επίσης γνωστό ως το κύριο άρμα μάχης “M48H”. Μερικά άρματα “CM-11” ειναι επίσης εξοπλισμένα με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (“ERA”) που αναπτύχθηκε απο την “CSIST”.

Απο την άλλη πλευρά, το “M1A2 Abrams” ειναι ενα άρμα επόμενης γενιάς, σε σύγκριση με τα άρματα μάχης “Μ60Α3 Patton” και “CM-11 Brave Tiger”. Η απόκτηση περισσότερων από εκατό νέων αρμάτων μάχης “M1A2 Abrams” θα αυξήσει πραγματικά τις ικανότητες των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊβάν.

Η εφημερίδα επεσήμανε επίσης ότι η προμήθεια των αρμάτων ειναι μόνο ένα τμήμα από το σχεδιασμό του στρατού για την αντικατάσταση των οχήματων, όπλων και λοιπού εξοπλισμού που βρίσκεται σε υπηρεσία για περισσότερα απο 25 χρόνια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: