Ο Βασιλικός Στρατός της Ταϊλάνδης (RTA) παρήγγειλε 10 επιπλέον άρματα μάχης VT4 από τον Όμιλο Βορείων Βιομηχανιών της Κίνας, NORINCO, με αξία 58 εκατομμύρια δολάρια ($), ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η είδηση δημοσιοποιήθηκε απο το Reuters.com.

Τα νέα, κινεζικής κατασκευής, άρματα μάχης VT4 θα αντικαταστήσουν τα αμερικάνικά ελαφρά άρματα μάχης M41 που είναι σε υπηρεσία με τον Βασιλικό Στρατό της Ταϊλάνδης.

“Τα άρματα αυτά θα αντικαταστήσουν τα άρματα M41, τα οποία είναι μικρά και παλιά”, είπε στους δημοσιογράφους ο Σαβσέρν Καιουκαμνέρντ.

Η Ταϊλάνδη χρησιμοποιεί τα ελαφριά αμερικάνικα άρματα μάχης M41 από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο υπουργός Άμυνας Πραβίτ Βονγκσούβαν.

Οι σχέσις μεταξύ Κίνας και του παλιότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή έχουν βελτιωθεί αισθητά, συγκεκριμένα αφότου οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ψυχράθηκαν μετά το πραξικόπημα του 2014.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ταϊλάνδη παρήγγειλε πέρυσι 28 άρματα από την Κίνα.

Η Κίνα προωθεί επίσης τα άρματα VT4 στη Μέση Ανατολή.

Το VT4 (επίσης με την ονομασία MBT-3000) είναι η εξαγωγική εκδοσή του άρματος μάχης νέας γενιάς που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την κινεζική αμυντική βιομηχανία NORINCO.

Ο κυρίως οπλισμός του VT4 αποτελείται από ένα λειόκαννο πυροβόλο των 125 χιλιοστών εφοδιασμένο με θερμοαπαγωγικό περίβλημα και εκκενωτή αερίων. Το VT4 διαθέτει πλήρωμα των τριών, συμπεριλαμβανομένου Αρχηγού, Πυροβολητή και Οδηγού. Το 52 τόνων VT4 μπορεί να επιταχύνει στην μεγίστη ταχύτητα των 70 χιλιομέτρων ανά ώρα (ΧΑΩ) με μεγίστη εμβέλεια αυτονομίας τα 500 χλμ. Το VT4 μπορεί να διέλθει υδάτινο κώλυμα βάθους 4 με 5 μέτρων με προετοιμασία και τάφρο 2,7 μέτρων. Το άρμα μπορεί να αναρριχηθεί σε κλίση 60% και να διέλθει κάθετο εμπόδιο 1,2 μέτρων.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-News.Com για την Προέλαση.

3 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  «Η Ταϊλάνδη χρησιμοποιεί τα ελαφριά αμερικάνικα άρματα μάχης M41 από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο υπουργός Άμυνας Πραβίτ Βονγκσούβαν.»
  «Βαθύτατος γνώστης» του αντικειμένου και ο Ταίλανδός,θα μπορούσε άνετα να σταδιοδρομήσει και στην Ελλάδα.

  Απάντηση
  • Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

   Τι γνώμη έχεις για τα κινέζικα, Αχέροντα; Εντάξει,δε συγκρίνονται με την ηγετική τετράδα του ΝΑΤΟ, ούτε φυσικά με το Αρμάτα ή το Μερκάβα αλλά σε σύγκριση με τα εκσυγχρονισμένα Τ-72 ή το Τ-90;

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Προσωπική γνώμη δέν έχω,αφού δέν έχω επαφή,ούτε άμεσες συγκρίσεις μπορώ να κάνω,αφού δέν είμαι κἄν τέθωρας,ενώ και τα κινέζικα είναι πολύ λίγο διαδεδομένα.
    Το Ιράκ απέκτησε αρκετά Τ-69,παράγωγο του Τ-54 δηλαδή,αλλά δέν απασχόλησαν ιδιαίτερα τους ξένους παρατηρητές,οἱ οποίοι επικέντρωσαν στα Τ-72 και τις παραλλαγές του.
    Συμπτωματικά,ἡ Ταἱλάνδη απέκτησε Τ-69 στα τέλη της δεκαετίας του ᾿80,στα πλαίσια πολύ συμφέρουσας αγοράς,αλλά ούτε μία εικοσαετία αργώτερα αποσύρθηκαν λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών κατά την επίσημη άποψη.
    Από τις πρώτες παρατηρήσεις στην χρήση των Τ-69,ήταν οἱ ερπύστριες,που δέν άντεχαν στην σκληρή χρήση,και ιδίως στις αναβάσεις.
    Το περιοδικό Military Technology είχε γράψει για λιγώτερο από ένα λεπτό αναβάσεως.
    Οἱ ερπύστριες δέν είναι απλό πράγμα,και δέν είναι τυχαίο ότι παγκοσμίως δέν υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές,με κορυφαίο την γερμανική Diehl,της οποίας σχεδίαση είναι και οἱ ερπύστριες του Μ1 Ἄμπραμς.(εκτός των Λέοπαρντ)
    Τελικά οἱ Ταϊλανδοί άλλαξαν τις αρχικές κινεζικές ερπύστριες με νέες,της Diehl από όσο έχω διαβάσει.
    Από το 2012,τα Τ-69 της Ταϊλἀνδης έγιναν κοραλλοφράγματα

    Απ᾿ότι έχω δεί στο ΥΤ και ότι έχω διαβάσει,τα ΖΤΖ-96/99 και εξαγωγικά παράγωγα ΜΒΤ-3000 γνωστά και ὡς VT-3,διατηρούν την διαμόρφωση των σοβιετικών Τ-64/72/80,με δακτυλιοειδή αποθήκη οβίδων,και αρθρωτό αυτόματο γεμιστή,δηλαδή την γνωστή επισφάλεια της σειράς Τ σε περίπτωση πλήγματος.
    Άγνωστος Χ ἡ θωράκιση και ἡ απόδοση των συστημάτων ελέγχου πυρός,καθώς και ἡ φονικότητα των πυρομαχικών κινητικής ενεργείας,ενώ και ἡ διμερής διαμόρφωση δέν επιτρέπει την αύξηση του λόγου μήκους προς διαμέτρημα (L/D ratio),που υποβοηθά στην διατρητικότητα.
    Τέλος,οἱ κινητήρες είναι συνήθως οἱ ουκρανικοί της σειράς 6ΤD που φορούν και τα Oplot,των οποίων οἱ παραδόσεις προς την Ταϊλάνδη έχουν ανασταλεί.
    Οἱ κινητήρες αυτοί,έχουν διαμόρφωση αντικειμένων εμβόλων (Opposing Pistons,OP),όπως ὁ L-60 του Τσίφτη,και έχουν το ίδιο επιβαρυμένο ιστορικό αξιοπιστίας.
    Δηλαδή,δύο έμβολα μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο καύσεως,και χρησιμοποιούν άλληλα ὡς κυλινδροκεφαλή.

    Οἱ κινητήρες αυτοί,αποδίδουν ονομαστική ισχύ πολύ υψηλή για τα κυβικά τους,π.χ στο Τ-84 1.200 ίππους από 16,3 λίτρα,αλλά δέν «δείχνουν» την δύναμη τους.
    Στο Λιτόχωρο το 1998,το Τ-84 δέν έπεισε καθόλου σε σχέση με την αναλογία 26,08 ίππων ανά τόννο.
    Eδώ μπορείς να παρατηρήσεις πόσο ουρλιάζει ὁ (ίδιος βασικά με του Τ-64) κινητήρας σε έδαφος όχι ιδιαιτέρως δύσκολο,αλλά ἡ ταχύτητα του Όπλοτ δέν εντυπωσιάζει.(μακάρι να τον φορέσουν και στο Αλτάϋ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: