Η Τουρκία έστειλε αναβαθμισμένα άρματα “M-60T1” στην Συρία

Η Τουρκία έστειλε την αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης “M-60T1” (επίσης γνωστό και ως “Sabra”) στην Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία.

Τα άρματα “M-60T1” με την διευρυμένη αναβάθμιση εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης τους στην Συρία στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Αφρίν που, σύμφωνα με την Τουρκία, αποσκοπεί στη εγκαθίδρυση της ασφάλειας και σταθερότητας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και στην περιοχή.

Το “M-60T1” διαθέτει αριθμό διαφοροποιήσεων από τη βασική έκδοση του άρματος μάχης “M-60 Sabra”. Η βελτιωμένη έκδοση ειναι εξοπλισμένη με μια τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα οπλισμού, ένα σύγχρονο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ και οπτικά συστήματα επιτήρησης.

Ο νέος τηλεχειριζόμενος σταθμός όπλων (“RWS”) αντικαθιστά στο πίσω αριστερό μέρος τον σταθμό οπλισμού βαρέος πολυβόλου “M-85” και κάποιες πηγές μετέδωσαν οτι ίσως να ειναι ειναι ο “RWS SARP” της εταιρείας “Aselsan”. Ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, ο “SARP” μπορεί να εφοδιαστεί με ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων 40 χιλ., ή ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών. Μέσω των εκτεταμένων ικανοτήτων επιτήρησης και τηλεχειρισμού, ο “SARP” ενισχύει την επίγνωση κατάστασης του πυροβολητή στον τομέα του ενώ μειώνεται δραστικά η ευπάθεια στις επιθέσεις.

Το “M-60T1” ειναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο σύστημα προειδοποίησης λέιζερ “TLUS” για τον εντοπισμό, κατηγοριοποίηση, αναγνώριση και παροχή προειδοποίησης εχθρικών απειλών λέιζερ που στοχεύουν προς το άρμα μάχης, σε ελάχιστο χρόνο με υψηλή ευαισθησία. Το “TLUS” μπορεί να ενεργοποιήσει τα συστήματα αντιμέτρων που ειναι διαθέσιμα πάνω στην πλατφόρμα είτε απευθείας μεσώ ενός υπολογιστή.

Επίσης, πάνω στο σκάφος των αρμάτων έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα αδιάλειπτης επιτήρησης “DAS 360º” με ενσωματωμένη μη ψυχωμένη θερμική επιτήρηση και κάμερες ημέρας. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ειδικά για συνεχόμενη στατική και εποχούμενη επιτήρηση. Αναλόγως με τις επιχειρησιακές συνθήκες, ο χειριστής έχει την επιλογή να συνδέσει μαζί όσες ομάδες αισθητήρων 3Χ χρειάζεται για να καλύψει ολόκληρη την περίμετρο της εγκατάστασης ή του οχήματος για την επίγνωση κατάστασης.

Turkey_SARP
1 – Τηλεχειριζόμενος Σταθμός Οπλισμού “SARP”, 2 – Σύστημα Προειδοποίησης Λέιζερ “TLUS”, 3 – Σύστημα Αδιάλειπτης Επιτήρησης “DAS 360º”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Νόμιζα ότι το TLUS, γιατί εδώ είναι όλο το ενδιαφέρον, ήταν ουκρανικό/ρωσσικό, αλλά η aselsan το δίνει σαν δικό της προιόν. Θα έχει ενδιαφέρον η απόδοση του στο πεδίο, αλλά τα μόνα αντίμετρα που έχει το άρμα είναι οι εκτοξευτές καπνογόνων, οπότε εξαρτάται κατά πόσο αυτό αρκεί για να διακοπεί ο εγκλωβισμός από laser.

  2. The rise of the tank M60 US Armed Forces from the waters of the Neckar.
    Mannheim, West Germany. July 1982
    The tank was stolen by a 20-year-old corporal, Charles S. Kiefer, from a military base. On a stolen tank, a deserter began to plow through the streets of the city, ramming everything in its path.

    Having crushed a tram, more than ten cars, a couple of stops of public transport and several summer cafes, the fugitive was blocked on the bridge. Realizing that he was surrounded, the deserter sent a combat vehicle through the fence and went down with the tank, where he said goodbye to life.

    https://i.imgur.com/3Atc5Zj.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.