Η Τουρκία, έχοντας υποτιμήσει τη δύναμη των “YPG”, αποστέλλει επιπλέον μηχανοκίνητες δυνάμεις στην Αφρίν

Ο τουρκικός στρατός έχοντας, σαφώς, υποτιμήσει τις δυνάμεις των κουρδικών Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (“YPG”) και μετά την σημαντική επιβράδυνση που σημειώθηκε στον ρυθμό των επιχειρήσεων στην Αφρίν της Συρίας, ανέπτυξε ακόμα δέκα οχήματα μάχης στις μπροστινές γραμμές της Αφρίν στο πλαίσιο ενός πακέτου ενίσχυσης που έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιθετικής δύναμής του εναντίον των κουρδικών δυνάμεων.

Εχθές, εμφανίστηκαν φωτογραφίες που έδειχναν ένα από τους διαφορετικούς νέου μηχανοκίνητους λόχους που ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει στην Αφρίν στην προσπάθεια του να προσφέρει περισσότερα πυρά υποστήριξης στα στρατεύματα και τους σύρους συμμάχους μαχητές που πολεμούν τις κουρδικές δυνάμεις μέσα στην περιοχή.

Οι μηχανοκίνητες ενισχύσεις ειναι τα οχήματα μάχης “ACV-15”.

Επιπλέον θα υπηρετούν ως βασικά οχήματα μεταφοράς μηχανοκίνητων στρατιωτων που κατευθύνονται προς την μάχη. Στην ημι-ασύμμετρη φύση των επιχειρήσεων στην Αφρίν έχει διαπιστωθεί η χρήση των τεθωρακισμένων οχημάτων ως όπλο παροχής πυρών υποστήριξης από μεγάλη απόσταση.

Για τον σκοπό αυτό, το είκοσι πέντε (25) χιλιοστών πυροβόλο του “ACV-15” προσφέρει ισχύ πυρός εναντίον “μαλακών” στόχων και επίγειων θέσεων.

Αν και οι ενισχύσεις του τουρκικού στρατού αναπτύσσονται σε επίπεδό δύναμης τάγματος, πιθανόν, όταν τελικά εισέλθουν στην μάχη, να διασκορπιστούν σε ξεχωριστές μονάδες πεζικού.

Την Κυριακή (18.02.2018) η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” συμπλήρωσε έναν μήνα πολεμικών συγκρούσεων, η οποία εξαπολύθηκε την 20η Ιανουαρίου από τον τουρκικό στρατό και τους σύρους αντιπροσώπους του με δεδηλωμένο στόχο την εκκαθάριση της συνοριακής περιοχής από τους “τρομοκράτες και την επιστροφή της περιοχής στους κατοίκους της”.

Απόδοση/Μετάφραση από το “almasdarnews.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

18 Απαντήσεις

 1. Δηλαδή για να καταλάβω. Ο ΤΣ έστειλε διάπαρτα Τ/θ για να στηρίξει τον FSA !
  Μάααλιστα…θα έχουμε πολλά βίντεο με RPG απο τους Κούρδους. Φαίνεται οτι οι Κούρδοι θα έχουν και μουσείο με λάφυρα πολέμου μετά τον «κλαδο ελαίας».

  1. Φαίνεται οτι συμφωνησαν Kούρδοι και Ασσαντ για είσοδο συριακών δυνάμεων στο Afrin.Αυτο σημαίνει οτι για να μπουσν οι Τούρκοι στο Αφριν πρέπει να συγκρουστούν με το Συριακό Στρατό.Τι δύναμη μπορεί να κινήσει ο Ασσαντ,..10-15000 ανδρες,100-120 Αρματα ,100-150 bmp,Πυροβολικό,και κάποια αντιαεροπορικά.(που δεν έχουν αρκετα οι Κουρδοι).

   1. Πολλά μπορούν να προσφέρουν, καταρχήν ανεφοδιασμό, επίσης μαζί με τον Άσαντ υπάρχουν οι Ρώσοι που δεν θέλουν να δουν μια δυνατή Τουρκία στην Συρία, σε περίπτωση που τους προδώσουν. Ας μην ξεχνάμε την πολιτοφυλακή του Ιράν που έχει μια δική της άποψη για την μέση ανατολή, στην παρούσα φάση τα συμφέροντα με τους Κούρδους και την Χεζμπολάχ στο Ισραήλ ταυτίζονται με την Τουρκία, αλλά αυτά θα αλλάξουν δραματικά στην περίπτωση που η τελευταία παραστρατήσει. Ας πούμε οτι αυτή η ανεπίσημη συμμαχία θεμελιώνει σταθερά υποχρεώσεις για την Τουρκική πλευρά και δημιουργεί μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

 2. Ένας στρατός που απαντάει με τα πυροβόλα αρμάτων μάχης στα πυρά τυφέκιων εφόδου του αντιπάλου, πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος. Οι εν ψυχρό εκτελέσεις αιχμαλώτων(γυναικών) της αντίπαλης πλευράς και άλλες βαρβαρότητες, απο Τούρκους στρατιώτες, είναι άλλη μια ένδειξη ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση και αταξία στις τουρκικές μονάδες που εμπλέκονται στην εισβολή στην Συρία.

  Gruesome Video Shows Turkish Soldiers Execute Female Kurdish PKK Fighters by Shooting in Their Heads

  https://ahtribune.com/world/north-africa-south-west-asia/1298-video-turkish-kurdish-pkk.html

  https://mobile.twitter.com/TurkeyUntold/status/792333485105115136/video/1

 3. Το ζουμί είναι πως οι Τούρκοι κούτσα κούτσα προχωράνε και βασικά πιέζουν τους Κούρδους να δεχτούν την επικυριαρχία της Συρίας, δλδ να μην έχουν ανεξάρτητο καντόνι στην περιοχή.

  Και πιθανότατα σε αυτή την φάση αυτός είναι κι ο στόχος της Τουρκίας στην περιοχή, Δεν είναι τυχαίο που οι Ρώσοι έχουν δώσει το ελεύθερο για υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών.

  Αυτό το καντόνι το θεωρώ για το κοντινό μέλλον χαμένο για τους Κούρδους. Δεν μοιάζει να έχουν στήριξη απο πουθενά. Το παιχνίδι όμως θα χοντρύνει στο άλλο καντόνι, λίγο πιο ανατολικά.

  1. @npo
   Δεν προχωρανε ουτε κουτσα-κουτσα…μπηκανε τα 4-5 χλμ που τους επετρεψαν οι Κουρδοι για να απορροφησουν το αρχικο τους momentum.

   1. @Giorgos Tsagkaris
    Το παρακολουθώ απ δω http://syria.liveuamap.com και κάθε μέρα ή μέρα παρα μέρα τσιμπάνε μερικά χωριουδάκια, εξασκώντας πίεση.

    Τέλος πάντων θα δείξει. Προσωπικά νομίζω πως Ασαντ, Ρώσοι και τούρκοι με σιωπηρή συμφωνία των Αμερικάνων έχουν συμφωνήσει για το ορατό μέλλον του Αρφιν, κι αυτό είναι Συριακό, όχι κούρδικο ούτε Τούρκικο. Θα δούμε όμως.

 4. Και μια διάσταση της σύγκρουσης που δεν έχει προσεχθεί.

  “Several Kurdish factions affiliated with the FSA are fighting in Operation Olive Branch — Mashaal Tammo Brigade, the Kurdish Front, Saladin Brigade and hundreds of Kurdish fighters in other factions like Faylaq al-Sham, Sultan Murad Brigade, the Levant Front and Ahrar al-Sham.”

  Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2018/02/syria-operation-olive-branch-kurdish-fighters-fsa-afrin-ypg.html#ixzz57UVPtikU

  1. Ενδιαφέρουσα αναφορά, ας μην ξεχνάμε όμως οτι το Al-monitor έχει κατηγοριοποιηθεί από πολλούς ως ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας που στηρίζει τον Ασάντ και την Χεζμπολάχ. Ίσως να βλέπουμε και μια προπαγάνδα που έχει σαν σκοπό να δείξει την επίθεση στο Συριακό έδαφος ως μια εθνική υπόθεση για τους Σύριους, ιδιαίτερα μετά την φημολογούμενη προσφορά υποστήριξης από τον Άσαντ.

  2. Παραδοσιακά υπάρχει αντιπάθεια μεταξύ Αράβων και Κούρδων,μάλλον από τότε που οἱ δεύτεροι έδειξαν προτίμηση στους Τούρκους,πρίν ακόμα ιδρυθεί ἡ Οθωμανική Αυτοκρατορία,(βλέπε Μαντζικέρτ),και ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της.
   Στο κουβάρι της αντιζηλίας στο πλαίσιο της Ο.Α,προστέθηκε ἡ αρνητική στάση των Κούρδων έναντι της αραβικής χειραφετήσεως,και όταν κάποιοι βρέθηκαν υπήκοοι των νέων αραβικών κρατών της Συρίας και του Ιράκ,αντιμετωπίστηκαν ὡς πολίτες β΄κατηγορίας,ἄν όχι ὡς εχθροί.
   Χαρακτηριστικώτερη όλων είναι ἡ σχέση των Κούρδων του Ιράκ με την αραβική χώρα και την Τουρκία αντιστοίχως.
   Τα αισθήματα των Κούρδων έναντι των Αράβων,περιγράφονται με το χυδαιολόγημα “iç şarabı sik arabı”,δηλαδή «πίνε κρασί,πήδα Άραβες».

  1. Αυτό παρατηρούσα και εγώ στις φωτογραφίες. Όσα διακρίνονται πάνω στους αρματοφορείς δεν έχουν το 25άρι αλλά μικρότερα πολυβόλα…

   1. Ούτε και οἱ πύργοι είναι ίδιοι.
    Tα 25άρια είναι τοποθετημένα στους πύργους DAF στα πρώτα 200 ἤ εν πάση περιπτώσει στην πρώτη παρτίδα,και Dragar στις επόμενες.
    Αυτά εδώ φέρουν πύργο που φαίνεται να είναι απλοποιημένη παραλλαγή του caddilac-cage one metre turret,που φέρουν τα ΑΑV-7 του Πιστολέρο πιό πάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.