Η Τουρκία δώρισε στρατιωτικά υλικά στην Γκάμπια

©T.C. Banjul Büyükelçiliği

Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, η Τουρκία δώρισε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Γκάμπια στο αρχηγείο του Στράτου στην πρωτεύουσα, Μπανζούλ. Ανάμεσα στα δωρηθέντα υλικά ήταν 5000 ζευγάρια στολών, 1359 εξαρτύσεις και ζώνες, 500 υδροδοχεία, 50 σκηνές πέντε ατόμων και 50 σκηνές 20 ατόμων.

Ο Στρατηγός Γανκούμπα Ντραμέχ, υπαρχηγός Επιτελείου της Γκάμπια, δήλωσε ότι τα δωρηθέντα υλικά θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Δυνάμεων της Γκάμπια. “Αυτη δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε δωρεές από την Τουρκική κυβέρνηση και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις […]. Αυτη η πράξη εκτείνεται τρεις δεκαετίες και η σχέση χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και το υψηλό αίσθημα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Ένοπλες Δυνάμεις και […] τις δύο κυβερνήσεις […],” δήλωσε ο Ντραμέχ. “Η [δωρεά] προκύπτει την χρονική στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν από μερικές αναδιοργανώσεις και αυτά τα υλικά θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα μας,” πρόσθεσε.

Οι Στρατοί της Τουρκίας και της Γκάμπια συνάψαν σχέσεις τη δεκαετία του 1980. Πρόσφατα, περίπου 1500 αξιωματικοί του Στρατού της Γκάμπια εκπαιδεύθηκαν στην Τουρκία. Ο Ισμαήλ Σεφά Γιουσίρ, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Γκάμπια, δήλωσε οτι η Τουρκία δεσμεύεται να εντείνει την στήριξη της στις Ένοπλες Δυνάμεις της Γκάμπια στους τομείς της εκπαίδευσης και διοικητικής υποστήριξης. “Σε ετήσιο πλαίσιο, η Τουρκία θα παρέχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Γκάμπια διοικητική υποστήριξη, εξαιρουμένων των όπλων,” δήλωσε ο Γιουσιρ.

Turkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to GambiaTurkey donates military hardware to Gambia

Απόδοση/Μετάφραση απο το “aa.com.tr” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.