Η Τουρκία ετοιμάζεται να κατασκευάσει το νέο ΠΓΥ του Ναυτικού της

Το ναυπηγείο SEFINE σύντομα θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) για του Τουρκικό Ναυτικό.

Μιλώντας στο Jane’s στην Euronaval 2018 στο Παρίσι την 25η Οκτωβρίου, ο Ονούρ Μπόζογκλου, διευθυντής ενοποιημένης υλικοτεχνικής υποστήριξης του ναυπηγείου SEFINE, δήλωσε οτι το ναυπηγείο εργάζεται μαζί με το Τουρκικό Ναυτικό για πραγματοποιήσει τις τελικές αλλαγές μέχρι τις επόμενες εβδομάδες, μετά απο τις οποίες προγραμματίζεται να κοπεί το πρωτο μέταλλο στα μέσα Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού, το πλοίο θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

Το SEFINE, ενα από τα πέντε ιδιωτικά ναυπηγεία που αποτελούν την κοινοπραξία Turkish Associated International Shipyards , ανέλαβε, τον Ιούλιο, σύμβαση απο το υφυπουργείο αμυντικών προγραμμάτων (SSM) για να κατασκευάσει το νέο πλοίο.

Κρίνοντας απο τον προκαταρκτικό σχεδιασμό του πλοίου, που παρασχέθηκε απο γραφείο σχεδιασμού πλοίων “SEFT”, το πλοίο θα έχει ελικοδρόμιο και θα μπορεί να στεγάσει δύο ελικόπτερα μέσα σε υπόστεγο.

Το “SSM” τόνισε ότι το πλοίο θα ειναι εγχωρίου σχεδιασμού και θα κατασκευαστεί κατά 77 τοις εκατό με συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας. Οι κύριες αποστολές του θα ειναι η υποστήριξη και ανεφοδιασμός των υπόλοιπων πλοίων του τουρκικού ναυτικού με καύσιμα, πυρομαχικά, ιατρικές υπηρεσίες και πόσιμο νέο. Το πλοίο θα μπορεί επίσης να υπηρετεί ως πλοίο διοίκησης και ελέγχου.

Kate Tringham

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. Χρόνια Πολλά. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου. Ζητω η Ελλάς. Ζήτω το Ελληνικό έθνος.

  https://youtu.be/l8JzuSXs0GU

  Στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την γέννηση και την ύπαρξη Αμερικανικού έθνους…

  Στην Ελλάδα όμως μεγάλη προσπάθεια αποποίησεως του Ελληνικού έθνους απο σκοτεινές δυνάμεις.

  Αυτη η προσπάθεια υπάρχει ανα τους αιώνας εφόσον οι Έλληνες εσωσαν την Ανθρωπότητα αραγε ποιά θα ηταν η σύγχρονη ιστορια εαν οι Πέρσες ειχαν νικήσει εαν το Βυζάντιο δεν ειχε κρατήσει ολοκληρη χιλιετία μεχρι την ανάκαμψη των υπολοιπων ‘ευρωπαιων’ εστω και με την προδοσια τους …ειδαλως ολοι ηδη θα ηταν κατω απο τον μωαμεθανικο ζυγο ..σε ολη την γη… Εαν δεν ειχαν κρατήσει και ειχαν πεσει μεσα σε μια ημέρα στους Ιταλούς οποτε οι δυνάμεις της Γερμανίας θα ηταν ελευθερες για αλλου…κ.ο.κ….Ως και ο Ιησούς Χριστός ο Υιος του Θεού Πατρός εξ Ελληνιδος μητρός της Παναγίας. (Κοίτα Σιβυλλικοι χρησμοι, Αποστόλου Παύλου προαίρεση) νίκησε και στον Πνευματικό πόλεμο απελευθερώνοντας τους Ανθρώπους δείχνοντας έναν Σωστό τροπο Υπάρξεως.

  «Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ’, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων: νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών»

  «Τοσοῦτον δ’ ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ’ οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας»

  «Ταύτην γὰρ οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ’ ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ’ ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ’ οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὥστ’ ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες»

  Χρόνια πολλά. Να είστε καλά Υπερήφανοι για το τι αιμα υπάρχει και αναζωογονεί στις φλέβες μας. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.