Μια τοπική κοινοπραξία από δύο τουρκικές μεγάλης κλίμακας αμυντικές βιομηχανίες θα αναβαθμίσει τις φρεγάτες κλάσης “Barbaros”, όπως ανακοίνωσαν οι βιομηχανίες.

Ο ειδικός στα στρατιωτικά ηλεκτρονικά “Aselsan”, η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, και η επιχείρηση στρατιωτικού λογισμικού “Havelsan” θα πραγματοποιήσουν στις φρεγάτες εργασίες πλήρους εκσυγχρονισμού μέσου κύκλου ζωής. Και οι δύο βιομηχανίες ειναι κρατικές.

Η “Aselsan” δήλωσε σε δελτίο τύπου που απόστειλε στο χρηματιστήριο άξιων της Κωνσταντινούπολης ότι οι μετοχές της στις εργασίες ήταν αξίας €175 εκατομμύρια συν ₺457 εκατομμύρια (περίπου $115 εκατομμύρια). Η “Havelsan” δεν αποκάλυψε τις μετοχές της στις εργασίες.

Η “Aselsan” δήλωσε ότι οι εργασίες εκσυγχρονισμού θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2025.

Το τουρκικό ναυτικό χρησιμοποιεί τέσσερις φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων κλάσης “Barbaros”. Δύο πολεμικά πλοία κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο “Blohm + Voss” στο Αμβούργο, στην Γερμανία, και τα υπόλοιπα δύο κατασκευάστηκαν από το ναυπηγείο πολεμικών πλοίων “Golcuk” στην Τουρκία με γερμανική τεχνογνωσία.

Η τρόπιδα του πρώτου πλοίου της κλάσης, του “TCG Barbaros (F-244), τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 1992. Το πλοίο καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 1993 και εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία τον Μάρτιο του 1995.

Η ναυπήγηση της “TCG Orucreis (F-245)” ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1992, καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 1994 και εισήλθε σε υπηρεσία τον Μάιο του 1996. Η κατασκευή της “TCG Salihreis (F-246)” άρχισε τον Μάρτιο του 1995, καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 1997 και εισήλθε σε υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 1998.

Η Τουρκία ξεκίνησε την ναυπήγηση του τελευταίου πλοίου κλάσης “Barbaros”, το “TCG Kemalreis (F-247)”, τον Δεκέμβριο του 1996 και καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 1998. Εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία τον Ιούνιο του 2000.

Οι φρεγάτες κλάσης “Barbaros” διαθέτουν χαρακτηριστικά αντιπλοϊκών επιχειρήσεων (“AsuW”), ανθυποβρυχιακού πολέμου (“ASW”) και αντιαεροπορικών επιχειρήσεων (“AAW”).

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση από το “DefenceNews.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: