Την 21η Αυγούστου ο προμηθευτής αμυντικών ηλεκτρονικών της Τουρκίας, Havelsan, υπέγραψε σύμβαση με τις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ για την προμήθεια του “Κέντρου Διακλαδικής Εκπαίδευσης”.

Η Havelsan είναι ο κύριος προμηθευτής σουητών διοίκησης και ελέγχου, κέντρων εκπαίδευσης συστημάτων διαχείρισης μάχης (CMS) και εκπαιδευτικών εξομοιωτών επίγειων, ναυτικών και αεροπορικών εφαρμογών της Τουρκίας.

Δεν παρασχέθηκαν περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο η περιγραφή (ήτοι το “Κέντρο Διακλαδικής Εκπαίδευσης”) φαίνεται πως ταυτίζεται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών και πληροφοριών (C4I) της Havelsan. Ο δυνητικός σκοπός του προγράμματος ίσως να εμπλέκει τον κάθε κλάδο των ενόπλων δυνάμεων του Κατάρ.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα η Havelsan άνοιξε ένα γραφείο για την επίβλεψη της επιχειρηματικής ανάπτυξης της στο Κατάρ.

Πρόσφατα η Havelsan προμήθευσε το Κατάρ με έναν εξομοιωτή ολοκληρωμένης αποστολής για το ελικόπτερο γενικής χρήσης Leonardo AW139. Η Havelsan είχε νωρίτερα παραδόσει τον Εξομοιωτή Καμπινών Ομαδικής Εκπαίδευσης, το Κέντρο Τακτικού Ελέγχου, το σύστημα Εξομοιωτή Εκπαίδευσης Πτήσης, Πλοήγησης και Απολογισμού.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων ($), η Havelsan θα παρέχει επίσης τριετή υποστήριξη συντήρησης του συστήματος. Αν και ακριβό, ο γενικός διευθυντής της Havelsan, Αχμέτ Χάμντι Αταλαϊ, ισχυρίστηκε (μέσω του Defence News) ότι η εξοικονόμηση χρημάτων από το Κατάρ θα προκύψει από την παρατεταμένη εκπαίδευση στον εξομοιωτή του AW139 (αντί στο ελικόπτερο) το οποίο θα ανακτήσει τα κόστη προμήθειας “μέσα σε τρία χρόνια”.

Η Havelsan ήταν ένας επιτυχημένος εξαγωγέας. Το 2006, η Havelsan συνήψε συμφωνία προμήθειας του Ναυτικού Ολοκληρωμένου Συστήματος Διοίκησης για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων Agosta 90B του πακιστανικού ναυτικού. Από το 2009, η Havelsan παρέδωσε στο Πακιστάν το Πεδίο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Ηλεκτρονικού Πολέμου (EWTTR), το CMS GENESIS (για την φρεγάτα PNS Alamgir), τον Εξομοιωτή Παρατηρητή Αξιωματικού Πυροβολικού και το Σύστημα Πληροφοριών Στρατιωτικών Επιχειρήσεων (MEIS).

Η Σαουδική Αραβία απέκτησε επίσης το EWTTR της Havelsan. Η Havelsan συνεργάστηκε με την σαουδαραβική ELM για τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων τεχνολογιών πληροφορικής (IT), συμπεριλαμβανομένης της κυβερνο-ασφάλειας.

Εκτός από την παροχή μεμονωμένων προϊόντων και υπηρεσιών, η Havelsan έχει ενσωματωθεί στα προϊόντα των εταιρικών ομολόγων αμυντικών προμηθειών, όπως η STM και η TAI.

Απόδοση/Μετάφραση από το quwa.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: