Οι τουρκικές αεροδιαστημικές βιομηχανίες (TAI) παρέδωσαν δύο ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (“UAV”) στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής. Το “TAI ANKA” είναι μια οικογένεια “UAV” που αναπτύχθηκε απο την “TAI” προς κάλυψη των απαιτήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το 2013, η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με τον ειδικό αεροδιαστημικής «TUSAS TAI» για την παραγγελία δέκα (10) “ANKA” και επίγειων σταθμών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η πρώτη μαζική παραγωγή προγραμματίστηκε να παραδοθεί ανάμεσα στο 2016 και 2018.

To «ANKA» είναι ενα σύστημα ανεπάνδρωτου εναέριου οχήματος (“UAV”) μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αυτονομίας (“MALE”), σχεδιασμένο κυρίως για να πραγματοποιεί αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης. Το “ANKA” αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2010 κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης “Farnoborough” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το “UAV ANKA” είναι εφοδιασμένο με έναν πετρελαιοκινητήρα βαθμονομημένο στους εκατόν πενήντα πέντε (155) ίππους. Η ώθηση παρέχεται από μια προπέλα τριών ελίκων σταθερής ταχύτητας. Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο των τριάντα χιλιάδων (30000) ποδών (9200 μέτρα) για είκοσι τέσσερις ώρες.

Το “ANKA-S” είναι η έκδοση μαζικής παραγωγής του “ANKA”. Η εν λόγω έκδοση είναι εξοπλισμένη με δέκτη “SATCOM ViaSat VR-18C Highpower” και εγχώριο υπολογιστή ελέγχου πτήσης. Όπως τα “ANKA Block A” και “ANKA Block B”, το “ANKA-S” θα είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα «Thielert Centurion 2.0S». Ωστόσο οι τουρκικές βιομηχανίες κινητήρων (“TEI”) αναπτύσσει έναν εθνικό κινητήρα για το “ANKA” ο οποίος μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο κινητήρα “JP-8”.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: