Η Τουρκία παρέλαβε τα τέσσερα πρώτα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας

CASA CN235-100M
Τουρκικό CASA CN235-100M (Φωτογραφία: abpic)

Στα πλαίσια του προγράμματος Meltem II ολοκληρώθηκε η παραλαβή, από την Τουρκία, των τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ), τα οποία μπήκαν σε υπηρεσία μεταξύ του Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2012.

Κατά την διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας Tusas (ΤΑΙ) στην Άγκυρα την 18η Ιουλίου, η αεροναυπηγική εταιρεία Thales Systèmes Aéroportés, παρέδωσε επίσημα το τέταρτο αεροσκάφος στους επίσημους του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), της Τουρκικής Ναυτικής Διοίκησης και της Τουρκικής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα Meltem ΙΙ προβλέπει την παράδοση από την εταιρεία έξι ΑΦΝΣ για το τουρκικό ναυτικό και τρία για την τουρκική ακτοφυλακή. Το αεροσκάφος βασίζεται στη τροποποιημένη πλατφόρμα CASA CN-235.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την παροχή 10 επιπλέον συστημάτων θαλάσσιας περιπολίας τα οποία θα εγκατασταθούν στα αεροσκάφη ATR-72 τα οποία είναι ήδη σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό. Εφτα από αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM). Τα 19 συστήματα βασίζονται στη λύση AMASCOS της Thales (Airborne MAritime Situation & Control System).

Τα τέσσερα πρώτα αεροσκάφη έχουν υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις για να φιλοξενήσουν το σύστημα αποστολής, και έχουν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από το γαλλικό DGA.

Σχεδιασμένα με τελευταίας τεχνολογίας ολοκληρωμένο σύστημα τακτικής διοίκησης, η λύση AMASCOS συνδέει πολλούς αισθητήρες-ρανταρ μεταξύ τους. Τα αεροσκάφη διαθέτουν FLIR, ESM, ακουστικό σύστημα, AIS, MAD, Ραντάρ SLAP, ανιχνευτή ακτινών IR/UV για αναγνώριση και ανίχνευση απειλών, διαρκή επιτήρηση και επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, την διαχείριση των Νατοϊκών και εθνικών τακτικών ζεύξεων δεδομένων όπως και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων επί του αεροπλάνου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: thalesgroup

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.