Η Τουρκία προκειται να εκσυγχρονίσει 25 αεροσκάφη F-16 Block 30

Φωτογραφία ενός από τα πρώτα F-16C Block 30 (#86-0066) που παρέλαβε η Τουρκία να πετά πάνω από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. (lmaeronautics.com/ f-16.net)

Οι εξοπλιστικές αρχές της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ενέκριναν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πακέτου 25 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 30 ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμοί για τα παλαιότερα μοντέλα των μαχητικών F-16 έχει σχεδιαστεί ως μια λύση για την κάλυψη των επιχειρησιακών κενών έως ότου η Τουρκία κατασκευάσει το δικό της εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος ή ξεκινήσουν οι παραδόσεις στο πλαίσιο του πολυεθνικού προγράμματος Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF).

Τα αεροσκάφη Block 30 που προκειται να εκσυγχρονιστούν παραλήφθηκαν από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ 1988 και 1990. Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη πρόκειται να συμπληρώσουν το όριο των 8000 ωρών πτήσης.

Το πρόγραμμα θα είναι υπό την διαχείριση του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM), θα προγραμματιστεί από τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (TUSAS) και θα πραγματοποιηθεί από ένα κέντρο συντήρησης και επισκευών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου εκσυγχρονισμού θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στη δομή και την άτρακτο των αεροσκαφών.

Η Τουρκία ελπίζει πως το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023.

Η Τουρκία είναι επίσης εταίρος στην κοινοπραξία JSF η οποία κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς F-35. Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 μαχητικά F-35.

Απόδοση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.