Η Τουρκία πρόκειται να δημιουργήσει νέο σώμα συνοριακής φύλαξης

Το νέο σώμα φύλαξης συνόρων θα περιλαμβάνει την φύλαξη των χερσαίων, θαλασσίων και εναερίων συνόρων της Τουρκίας. (Rachel Hugh/Flickr)

Η Τουρκία οριστικοποίησε τα σχέδια της για τη δημιουργία μιας νέας, ενιαίας διοίκησης συνοριακής φύλαξης που θα περιλαμβάνει την ασφάλεια της επικρατείας, την ακτοφυλακή και την τελωνειακή ασφάλεια, δήλωσε Τούρκος ανώτατος αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε ότι η νέα δύναμη ασφαλείας θα ονομάζεται “Επαγγελματική Ένοπλη Δύναμη Φύλαξης Συνόρων”.

Η σχεδιαζόμενη δύναμη θα είναι υπό τη διοίκηση μιας πολιτικής αρχής και όχι της Διοίκησης του Τούρκικου Στρατού.

Ο Αλά είπε ότι το νέο σώμα θα είναι επιφορτισμένο με τη διασφάλιση της ασφαλείας των χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων συνόρων της Τουρκίας.

“Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό πολιτικό μηχανισμό συντονισμού. Θα τον δημιουργήσουμε σύντομα. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργήσουμε την πολιτική οργάνωση για την προστασία των συνόρων μας,” είπε.

“Έχουμε διοίκηση Ακτοφυλακής, διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και τελωνειακούς φρουρούς. Ωστόσο, το νέο μεγάλης κλίμακας σώμα θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις διοικήσεις,” είπε ο Αλά, χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του σχεδιαζόμενου σώματος.

Η Κυβέρνηση θα συντάξει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του σώματος Συνοριοφυλακής.

Πηγές προερχόμενες από τη βιομηχανία δήλωσαν ότι το σώμα θα απαιτήσει διάφορους εξοπλισμούς.

“Κάθε αντικείμενο που σχετίζεται με την ασφάλεια των συνόρων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, θα είναι σε ζήτηση,” δήλωσε μια πηγή.

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.