Κατά τη διάρκεια της IDEF 2017, της διεθνούς έκθεσης αμυντικών βιομηχανιών στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία υπέγραψε επιστολή πρόθεσης (LoI) με το Πακιστάν για την πώληση τεσσάρων κορβετών MILGEM, κλάσης Ada.

Μιλώντας το Navy Recognition, ο εκπρόσωπος της ναυπηγικής βιομηχανίας STM εξήγησε ότι το πλαίσιο της προμήθειας είναι μια διακυβερνητική συμφωνία. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τα τέλη του έτους και η ναυπήγηση της πρώτης κορβέτας αναμένεται περίπου στο 2021. Τα πλοία πρόκειται να κατασκευαστούν στο Πακιστάν. Η διαμόρφωση και η ενσωμάτωση του οπλισμού δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικά παρόμοια με των κορβετών MiLGEM που αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία με το Τουρκικό Ναυτικό αλλά θα προσαρμοστούν στις ανάγκες του Πακιστανικού Ναυτικού.

Οι μελλοντικές κορβέτες κλάσης Ada προορίζονται να αντικαταστήσουν τις παλιές φρεγάτες Type 21 του Πακιστανικού Ναυτικού.

Οι κορβέτες MiLGEM αναπτύχθηκαν για την κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων της διοίκησης ναυτικών δυνάμεων της Τουρκιάς σε σχέση με την ταχύτητα, την καλή συμπεριφορά στο νερό και την σταθερότητα. Το συνολικό μήκος του πλοίου είναι 99,5 μέτρα και το πλάτος 14,4 μ. Με το 2400 τόνων εκτόπισμα της και τα 3,9 μέτρα βύθισμα, η κλάση της κορβέτας είναι πλήρως επιχειρησιακή σε κυματισμό επίπεδου 5 και μερικώς επιχειρησιακή σε κυματισμό επίπεδου 6. Με την 32MW ισχύος πρόωση, έχει μέγιστη ταχύτητα 29+ κόμβων.

Η αποστολή αυτή της κλάσης κορβετών είναι να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας στη θάλασσα, μέσω της εγκαθίδρυσης πρόληψης και αποτροπής με:

  • Την επίδειξη σημαίας στις περιοχές ενδιαφέροντος.
  • Την εκτέλεση αποτελεσματικής και συνεχόμενων απόστολων αναγνώρισης, επιτήρησης και περιπολίας.
  • Υλοποιώντας αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες στη θάλασσα.
  • Εκτελώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης.
  • Εκτελώντας ανθυποβρυχιακές αποστολές στις ανοιχτές θάλασσες και παράκτια νερά, αναγνωρίζοντας και καταστρέφοντας στόχους.
  • Πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις με άλλα ναυτικά και αεροπορικά στοιχεία συμμετέχοντας σε θαλάσσιες επιχειρήσεις ελέγχου.

Απόδοση/Μετάφραση από το Navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: