Η Τουρκία χρηματοδοτούσε έμμεσα το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ισραηλινός υπ. Άμυνας

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών υπόγραψαν κοινή διακήρυξη για την προώθηση μιας στρατηγικής και αμοιβαίως επωφελούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών που περιλαμβάνει τους τομείς της εκπαίδευσης, της διεξαγωγής κοινών ασκήσεων, της ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών και της εντατικοποίησης των υπουργικών συναντήσεων -2 στη Ελλάδα 1 στο Ισραήλ. (ΥΠΕΘΑ)

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε την Τουρκία ότι χρηματοδοτούσε εμμέσως το Ισλαμικό Κράτος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω της αγοράς πετρελαίου.

«Το Ισλαμικό Κράτος απολάμβανε το τουρκικό χρήμα για πετρέλαιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Μοσέ Γιααλόν.

«Εναπόκειται στην Τουρκία, την τουρκική κυβέρνηση, την τουρκική ηγεσία να αποφασίσει εάν επιθυμεί να συνεργαστεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του δεξιού Ισραηλινού υπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Πάνο Καμμένο, αναμένεται να θέσουν νέα εμπόδια στην εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, οι οποίες τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημαδευτεί από την αντίθεση των δύο χωρών για το παλαιστινιακό ζήτημα.

Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Κύπρος, μέσα από τη συνεργασία τους αποτελούν τον άξονα του καλού, στον οποίο μπορούν να προστεθούν η Βουλγαρία και ενδεχομένως η Ιορδανία και η Αίγυπτος, εναντίον του άξονος του κακού στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν η τρομοκρατία και ο φονταμενταλισμός, συμφώνησαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ Πάνος Καμμένος και Μοσέ Γιαλόν (Moshe Ya’alon). Παράλληλα, κάλεσαν την Τουρκία, στη διακριτική ευχέρεια της οποίας είναι, όπως είπαν, να αλλάξει στάση, να σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες, για να συμμετάσχει στον άξονα του καλού.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαλόν, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα, προειδοποίησε ότι ο δυτικός κόσμος έχει να αντιμετωπίσει μία μεγάλη περίοδο αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της αστάθειας στη Μέση Ανατολή την οποία προκαλούν οι εσωτερικές καταστάσεις όπως η κόντρα Σιιτών-Σουνιτών σε συγκεκριμένες χώρες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι εχθροί υπάρχουν συγκεκριμένες εχθρικές καταστάσεις, παρατήρησε. Παράλληλα προειδοποίησε για τον κίνδυνο γα τρομοκρατικές επιθέσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος από «περίπλοκο δίκτυο τρομοκρατών» με «θανατηφόρα μαζικά όπλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, αφού επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτείται συνεργασία της διεθνούς κοινότητας και στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, σχολίασε ότι είχαμε προειδοποιήσει από καιρό και είχαμε παρεξηγηθεί όταν λέγαμε ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το μέσο προώθησης της τρομοκρατίας μέσω των αθώων προσφύγων. Η λύση για το μεταναστευτικό είναι η επιστροφή των προσφύγων στον τόπο τους και η δημιουργία συνθηκών για να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο τους, προσέθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συνεργασία Ισραήλ Κύπρου και Ελλάδας μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που γίνεται μέσω της παράνομης διακίνησης πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων.

Όσον αφορά στην Τουρκία, ο κ. Γιαλόν είπε ότι με ευθύνη της τουρκικής κυβέρνησης χειροτέρεψαν οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και προσέθεσε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης αν θέλει να συμμετάσχει στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο κ. Γιαλόν ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, δραστηριότητα για την οποία υπάρχουν στοιχεία, όπως είπε, και να σταματήσει να επιτρέπει τη μετανάστευση τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Περαιτέρω ανέφερε ότι η Τουρκία φυλάει τη Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, να αναγνωρίσει την Κύπρο, να αλλάξει στάση στο θέμα της τρομοκρατίας και να εκμεταλλευθεί τη χρηματοδότηση της ΕΕ, ώστε να σταματήσει το προσφυγικό και η Μεσόγειος να μετατραπεί σε μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας.

Ελπίζω ότι η κυβέρνηση Ερντογάν, που οδηγεί την Τουρκία προς το φονταμενταλισμό, να στρέψει το καράβι προς τις αξίες του άξονα του καλού προς όφελος των λαών της ευρύτερης περιοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών υπόγραψαν κοινή διακήρυξη για την προώθηση μιας στρατηγικής και αμοιβαίως επωφελούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών που περιλαμβάνει τους τομείς της εκπαίδευσης, της διεξαγωγής κοινών ασκήσεων, της ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών και της εντατικοποίησης των υπουργικών συναντήσεων -2 στη Ελλάδα 1 στο Ισραήλ.

Ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού και μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ, o κ. Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία στον αμυντικό-στρατιωτικό τομέα των δύο χωρών θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαλόν εξέφρασε τη βούληση του Ισραήλ για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων όχι μόνο στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά και στους τομείς του εμπορίου, της γεωργίας και της ενέργειας.

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός του Ισραήλ είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Τον κ. Γιαλόν συνόδευαν η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben -Abba και ο διευθυντής Πολιτικής και Πολιτικο-Στρατιωτικών θεμάτων του υπουργείου υποστράτηγος ε.α. Amos Gilad.

Στον χαιρετισμό του προς τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα τον φίλο Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Μοσέ Γιαλόν. Μας δόθηκε η δυνατότητα να κάνουμε σε βάθος ανασκόπηση της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας μας. Είχαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε μία κοινή διακήρυξη, που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για μία νέα περίοδο στρατηγικής, περισσότερο ουσιαστικής και αμοιβαία επωφελούς αμυντικής συνεργασίας.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Η εμβάθυνση των σχέσεων περνά μέσα από την ενίσχυση του στρατηγικού διαλόγου, τη συνεργασία μας στη στρατιωτική εκπαίδευση, με κοινές ασκήσεις, οι οποίες όπως βλέπετε γίνονται και στην περιοχή της Μεσογείου, στο Ισραήλ και στην Ελλάδα. Περνά επίσης μέσα από την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών-ιδιαίτερα για το θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο πλέον είναι ένα θέμα άμυνας, ένα παγκόσμιο θέμα-τη συνεργασία των αμυντικών μας βιομηχανιών και κοινά project των αμυντικών βιομηχανιών, που συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Ισραήλ, αλλά και εδώ με επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου τομέα κοινής δράσης.

Αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις υπουργικές συναντήσεις, οι οποίες θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο, μία στην Ελλάδα και μία στο Ισραήλ. Αποφασίσαμε πέρα από την πολιτική να ενισχύσουμε και την πρακτική, τεχνική διάσταση της συνεργασίας μας, διερευνώντας και αξιοποιώντας μέσω της κοινής εργασίας συγκεκριμένα πλέον προγράμματα δράσης, εντός τακτών χρονοδιαγραμμάτων.

Μοιραζόμαστε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες για τις εξελίξεις στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τις παραδοσιακές αλλά και τις νέες απειλές, ενισχύουμε – και είναι λογικό αυτό – την αποτρεπτική μας δύναμη. Η συνεργασία δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση προκλήσεων στη γειτονιά μας. Η Ελλάδα πιστεύει στην περιφερειακή και διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπισή τους και εργάζεται για αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η στενή αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά και με moderate χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με τις οποίες μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την τρομοκρατία και τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό, γιατί με την πολιτική που έχει χαράξει στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, αλλά και με τη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ σε άριστη συνεργασία με την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, με τις κοινές ασκήσεις, με την ανταλλαγή εκπαιδεύσεων και επισκέψεων, μπορούμε-και αυτός είναι ο σκοπός-να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή άξονα, που ξεκινά από το Ισραήλ, προχωρά στην Κύπρο, στην Ελλάδα και – γιατί όχι – βόρεια προς τη Βουλγαρία και νότια προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Η μοίρα των λαών μας είναι κοινή και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία που υπάρχει σε στρατιωτικό επίπεδο θα υπάρξει και σε όλους τους άλλους τομείς, μετά από τη συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες, ο Πρωθυπουργός και ένα μεγάλο μέρος του Υπουργικού Συμβουλίου, με την επίσκεψη στο Ισραήλ.

Θέλω να ευχαριστήσω, τέλος, για όλη αυτή την προετοιμασία από την πλευρά του Ισραήλ, τον Στρατηγό Gilad, ο οποίος με τους συνεργάτες του εδώ και πολλά χρόνια έχει ετοιμάσει και έχει βοηθήσει στο κτίσιμο αυτής της αμοιβαίας συνεργασίας, την Εξοχότατη κ. Πρέσβη του Ισραήλ, η οποία με την άφιξή της έχει βοηθήσει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα αυτές οι σχέσεις, τον Στρατιωτικό Ακόλουθο του Ισραήλ και παράλληλα τον Πρέσβη κ. Καραγιάννη και το διπλωματικό team του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο κ. Αποστολάκη και όλους τους Αρχηγούς των Επιτελείων, αλλά και τους Αξιωματικούς που έχουν εμπλακεί μέχρι τώρα».

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Μιλήσατε για κοινά συμφέροντα Ελλάδας και Ισραήλ και αυτή η στρατηγική συμμαχία με στρατιωτικό υπόβαθρο – και διπλωματικό φαντάζομαι – έχει ένα στρατηγικό στόχο. Μπορείτε να μου πείτε απέναντι σε ποια απειλή γίνεται αυτή η αναβαθμισμένη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, ενδεχομένως Κύπρου, ενδεχομένως Ιορδανίας και Αιγύπτου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να συμφωνήσω σε αυτά που είπε ο κ. Υπουργός και να θυμίσω ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Δύση είναι το πρόβλημα της τρομοκρατίας και το πρόβλημα της μετανάστευσης. Και τα δύο προβλήματα πηγάζουν από την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας. Για να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία χρειάζονται συνεργασίες. Συνεργασίες ανταλλαγής πληροφοριών, συνεργασίες για να απαλείψουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί σε αθώους πολίτες, όπως το χτύπημα που είδαμε στο Παρίσι πριν από λίγο καιρό. Αλλά και η μετανάστευση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει προκληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική. Βλέπουμε το μεταναστευτικό, όπως είχαμε προειδοποιήσει εξάλλου εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχοντας παρεξηγηθεί, να αποτελεί ουσιαστικά και το μέσο για να προωθείται η τρομοκρατία μέσω αθώων προσφύγων με τις οικογένειες τους.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Όσα εκατομμύρια πρόσφυγες και αν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη, η Ελλάδα, αυτό δεν είναι λύση. Η λύση είναι να μπορέσουν οι πρόσφυγες να γυρίσουν στον τόπο τους, να γυρίσουν στα σπίτια τους και να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και οικονομικά στον τόπο τους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον τόσους μετανάστες και βεβαίως ούτε η Ελλάδα.

Το δεύτερο θέμα είναι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Από πού χρηματοδοτείται η τρομοκρατία; Από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, ναρκωτικών και ανθρώπων. Το Ισραήλ, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος που αναφέρατε, εάν ενώσετε τις γραμμές αυτές θα δείτε ότι περιλαμβάνουν μια πολύ ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου που ελέγχει τη διακίνηση από την διώρυγα του Σουέζ μέχρι το Γιβραλτάρ, από την Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Σουέζ, εκεί είναι οι δρόμοι που συναντιούνται. Αν, λοιπόν, στην περιοχή μεταξύ των χωρών που αναφέρατε, στον καθορισμό της ΑΟΖ, της οικονομικής ζώνης, μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να μην μπορεί να διακινείται παράνομο πετρέλαιο, να μην διακινούνται παράνομα όπλα, να μην διακινούνται ναρκωτικά και άνθρωποι, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το σταμάτημα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Και βεβαίως, είδαμε με την πρόσφατη συνεργασία του Ισραήλ με την Κύπρο ότι μπορούμε μαζί να εργαστούμε και να παράξουμε πλούτο για τις χώρες μας.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Αυτή η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί με εταιρείες οι οποίες έχουν κοινά συμφέροντα και όσον αφορά τα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ. Τα έλος, οι δρόμοι της ενέργειας. Για να μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς δρόμοι της ενέργειας θα πρέπει να υπάρχουν αμυντικές συνεργασίες. Με τον καθορισμό της ΑΟΖ επεκτείνεται το αμυντικό τόξο της χώρας αρκετά μίλια. Αυτό απαιτεί συνεργασίες, συμμαχίες, στενές σχέσεις και βεβαίως προετοιμασία με κοινές ασκήσεις. Αυτό ακριβώς κάνουμε.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, η Τουρκία μπορεί να γίνει μέλος του άξονα Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, Ιορδανίας και να βοηθήσει, όπως θέλουν και οι Ευρωπαίοι, στο μεταναστευτικό και στην τρομοκρατία; Και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όλοι θα θέλαμε η Τουρκία να αποκτήσει καλές προθέσεις και να έρθει κοντά μας για τον κοινό σχεδιασμό της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Όλοι θα θέλαμε η Τουρκία να έχει μία συμπεριφορά ανάλογη με τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο. Αυτό προϋποθέτει, αλλαγή στάσεως από την Τουρκία. Για να έχεις καλή σχέση και συμμαχία με μία χώρα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να την αναγνωρίσεις. Η Τουρκία ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την Κύπρο.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Το δεύτερο είναι το θέμα της τρομοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι το περισσότερο πετρέλαιο που διακινείται από την Daesh, από τους τρομοκράτες, διακινείται μέσω Τουρκίας και διακινείται μέσω Τουρκίας χρηματοδοτώντας την τρομοκρατία. Θα ήταν ευχής έργο, η Τουρκία να αποφάσιζε να άλλαζε τη στάση της, να μην συνεργάζεται με την τρομοκρατία, να μην προχωρά σε πράξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή, να εκμεταλλευτεί τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπορέσει προς δικό της οικονομικό όφελος να σταματήσει το προσφυγικό στα παράλια της Μικράς Ασίας, βεβαίως με τα ανταλλάγματα που η διεθνής κοινότητα της έχει δώσει και έτσι να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη Μεσόγειο σε μία θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας.

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν στο ΥΠΕΘΑ

Εμείς, είμαστε εδώ, με όλες τις καλές προθέσεις. Ελπίζουμε, αντί η κυβέρνηση Ερντογάν να οδηγεί την Τουρκία προς τον φονταμενταλισμό, να αποφασίσει να στρέψει το καράβι και να το οδηγήσει προς τις αξίες της Δύσης, τις αξίες του άξονα του καλού προς όφελος και των πολιτών της αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστώ πολύ.

Πηγές: naftemporiki.gr και newsbeast.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Δέν θα ἀσχοληθῶ με τον Καμμένο,ἀλλά πρέπει να ἐπισημάνω ὅτι το ἰσραηλινό ΥΠΑΜ δέν ἔχει τυπικά ἀρμοδιότητες ἐξωτερικῆς πολιτικῆς,και ἄν λέει πράγματα που μας ἀρέσουν,ἴσως να τα λέει ἀκριβῶς γι᾿αὐτό,για να μας ἀρέσουν.
    Το ζουμί βρίσκεται στα ἔργα,στις κινήσεις οὐσίας δηλαδή,και ὅχι στα λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.