Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την 27η Αυγούστου 2018, στον ιστότοπο του Τσεχικού υπουργείου άμυνας, η Τσεχική Δημοκρατία ανέθεσε σύμβαση για την αγορά 62 θωρακισμένων 6Χ6 οχημάτων μάχης TITUS, που αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν από την Γαλλική αμυντική βιομηχανία Nexter Systems (πλέον τμήμα της KNDS) και την Τσεχική βιομηχανία TATRA.

Τα θωρακισμένα οχήματα TITUS έπρεπε να παραδοθούν απο την εταιρεία TATRA, αλλά η εταιρεία δεν διαθέτει διαβάθμιση ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης και της άδειας από την Γαλλική εταιρεία Nexter Systems. Το Τσεχικό υπουργείο άμυνας αποφάσισε να υλοποιήσει την παραλαβή μέσω μιας άλλης Τσεχικής αμυντικής βιομηχανίας με την ονομασία Eldis Pardubice.

Εδω και πολλά χρόνια, ο Τσεχικός Στρατός έδειξε ενδιαφέρον να αποκτήσει νέα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) που προσφέρουν υψηλά επίπεδα προστασίας και μπορούν να αναπτυχθούν άμεσα για τις σύγχρονες πολεμικές επιχειρήσεις.

Το TITUS αποκαλύφθηκε από την Γαλλική εταιρεία Nexter Systems στην DSEI, τη διεθνή εκδήλωση άμυνας και ασφάλεια στο Λονδίνο, στον Ηνωμένο Βασίλειο, τον Σεπτέμβριο του 2013. Το Nexter TITUS μπορεί να εξοπλιστεί με κάθε είδους τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού απο 7,62 ως 20 χιλιοστά, και επίσης ταχυεκτοξευτές βομβίδων 40 χιλ., ανάλογα με τον επίπεδο των απειλών και τους τύπους αποστολών.

Η διαρρύθμιση του Nexter TITUS είναι παρόμοια με αυτή των οχημάτων της κατηγορίας MRAP με τον κινητήρα μπροστά, το διαμέρισμα προσωπικού στο κέντρο και την περιοχή των επιβιβασμένων στρατιωτών στο πίσω μέρος. Το μπροστινό μέρος του οχήματος και τα παράθυρα παρέχουν προστασία Επιπέδου 1 της συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4569 έναντι πυρών μικρών όπλων και θραύσματα βλημάτων προβολικού και Επιπέδου 2 για τα διαμερίσματα προσωπικού και επιβιβασμένων στρατιωτών με αντοχή έκρηξης 50 κιλών IED. Το TITUS μπορεί να εξοπλιστεί με προσθαφαιρούμενη θωράκιση ώστε να αυξηθεί η προστασία στο Επίπεδο 3 για το καπώ κινητήρα και τα θωρακισμένα τζάμια, και Επίπεδο 4 για τα διαμερίσματα πληρώματος και επιβιβασμένων στρατιωτών, με προστασία έναντι έκρηξης IED 150 κιλών, ενισχυόμενη από την αρχική σχεδίαση Nexter SAFEPRO©.

Το TITUS βασίζεται πάνω σε ένα 6Χ6 αμάξωμα TATRA το οποίο παρέχεται με κινητήρα Cummins 500 Hp συζευγμένο με κιβώτιο αυτόματης μετάδοσης έξι σχέσεων εμπροσθοπορείας και μιας οπισθοπορείας. Το TITUS μπορεί να κινηθεί με ανώτατη ταχύτητα 110 χιλιομέτρων ανά ώρα και έχει μεγίστη επιχειρησιακή αυτονομία 700 χλμ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το «ArmyRecognition.Com» για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: