Η Τσεχία πρόκειται να παραγγείλει 20 οχήματα διοίκησης Pandur II

H Τσεχία πρόκειται να παραγγείλει τον Ιούλιο 20 οχήματα διοίκησης Pandur II (8X8) από την GDELS-Steyr. Η χώρα έχει ήδη σε υπηρεσία 107 οχήματα Pandur II. (wikimedia.org)

Το Τσεχικό υπουργείο Άμυνας (ΥΠΑΜ) ανακοίνωσε την 7η Ιανουαρίου ότι πρόκειται να προμηθευτεί 20 τροχοφόρα 8Χ8 θωρακισμένα οχήματα για να καλύψει την ανάγκη του Στρατού της Τσεχικής Δημοκρατίας (ACR) σε πλατφόρμες διοίκησης και επικοινωνιών.

Το Τσεχικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε πως πρόκειται να παραγγείλει τα οχήματα απευθείας από την εταιρεία General Dynamics European Land Systems – Steyr (GDELS-Steyr) χωρίς διαγωνισμό και δεν αποκάλυψε το κόστος της προμήθειας. Τα 20 οχήματα πρόκειται να παραγγελθούν τον Ιούλιο όταν θα είναι διαθέσιμη η χρηματοδότη από τον αμυντικό προϋπολογισμό.

Pandur II κατά τις δοκιμές του Τσέχικού Στρατού. (wikimedia.org)

«Τα οχήματα δεν θα πρέπει να διαφέρουν από αυτά (οχήματα Pandur) που είναι ήδη σε υπηρεσία (με το Στρατό), όχι μόνο στη εμφάνιση, αλλά επίσης και σε όρους εκπλήρωσης των τακτικών-τεχνολογικών απαιτήσεων.» δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Τσεχικής Δημοκρατίας στρατηγός Πετρ Πάβελ.

Ο ACR αυτή τη στιγμή έχει σε υπηρεσία στόλο των 107 θωρακισμένων οχημάτων Pandur II σε διάφορες διαμορφώσεις συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ), τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) και θωρακισμένων ασθενοφόρων.

Ο στρατηγός Πάβελ είπε ότι το ΥΠΑΜ πρόκειται να παραγγείλει μη εξοπλισμένα, «γυμνά» σκάφη από την GDELS-Steyr και θα επιλέξει ένα εγχώριο προμηθευτή για να προμηθευτεί και ενσωματώσει τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σύστημα επικοινωνίας.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενσωμάτωσης, μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο αποτελεσματικά με έναν εγχώριο προμηθευτή και να έχουμε μεγαλύτερη επιρροή [στον τύπο των συστημάτων που θα εγκατασταθούν] η οποία δεν θα ήταν δυνατή με έναν ξένο προμηθευτή,» είπε ο στρατηγός Πάβελ.

Απόδοση από το HIS Janes για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.