Η τσεχική εταιρία “Zetor Engineering” παρουσίασε το πρωτότυπο “Gerlach” 4×4

Το όχημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη θυγατρική σλοβακική βιομηχανία ZETOR Engineering για λογαριασμό του σλοβακικού στρατού μετά την εμπειρία που αποκόμισε στο Αφγανιστάν.

Ο σλοβακικός στρατός διαθέτει μια ποικιλία αθωράκιστων (ακόμα και πολιτικών οχημάτων) 4×4 που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις συνθήκες του Αφγανιστάν. Για τον λόγο αυτό, τμηματικές παραγγελίες ξένων οχημάτων έλαβαν χώρα, όπως το νοτιοαφρικανικό RG-32 και το ιταλικό IVECO LMV ενώ οχήματα MRAP Maxx Pro παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ. Μια σλοβακική έκδοση ενός τεθωρακισμένου 4×4, το Aligator δεν τελεσφόρησε ιδιαίτερα ενώ σε χρήση παραμένουν και τα σοβιετικά BRDM-2.

Το Gerlach 4×4 βασίζεται σε πήγμα φορτηγού -όπως συνηθίζεται για να αντέξει το βάρος της θωράκισης- κινείται από κινητήρα ντήζελ 326 ίππων που αποδίδει μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα κι έχει καλές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η θωράκισή του είναι προδιαγραφών STANAG 4569 επιπέδου 1 (θραύσματα και βολίδες 7,62×51 mm αν και με πρόσθετα τμήματα μπορεί να ανέλθει σε επίπεδο 3 (διατρητικά βλήματα 7,62×51 mm). To δάπεδο του οχήματος είναι ανθεκτικό σε νάρκες και ΑΕΜ (αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί) με διπλό στρώμα απορρόφησης και ειδικό σχήμα “V”. Στην οροφή προβλέπεται η τοποθέτηση οπλισμού αυτοάμυνας από απλή ανάρτηση πολυβόλου μέχρι τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού. Μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 2 ως 6 ατόμων και φορτίο 1,5 τόνων.

Το όχημα θα ξεκινήσει σύντομα δοκιμές. Η τιμή μονάδας αναφέρεται ήδη στα 398,000 Ευρώ αν και πολλά εξαρτώνται από τις επιλογές του πελάτη (συστήματα επικοινωνιών, οπλισμός, NBC προστασία είναι εξτρά).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.